FAKE BRÄNNA...

...På G! Drar till solariet nu, ledsnade något på kulturhistorian...

/S.H


ÅNGEST...

...är precis vad jag har just nu, då jag egentligen borde plugga men jag gör det inte. Jag får panik.
Jag kom precis hem från stan där jag köpt ett par nya hörsnäckor för 190 kr, dom passar jättebra och det är bra ljud i dom, så jag är nöjd :)

Tog precis dagens outfit-bild, så jag lägger upp den nu med detsamma.

(Låt oss bortse från att jag sitter som en hösäck...)
Klänning - Gina tricot
Leggins - H&M
Kofta - Gina tricot
Ugglehalsband - Guldfynd


Nu ska jag försöka ta itu med Kulturhistorian!

/S.H

BUYBUYBUY

Imorse fick jag ännu en gång en fet påminnelse på att jag ska köpa ett par nya hörsnäckor (heter det så?) så jag kan lyssna på musik utan att behöva pilla tillbaka mina nuvarande hörsnäckor som bara ploppar ut hela tiden för att mina öron är för små! x)
Så idag efter skolan ska jag in till stan och köpa ett par hörsnäckor så jag kan lyssna ostört på Gavin DeGraw när jag sitter på bussen påväg till skolan varje morgon :)

Nu har jag min sista lektion för dagen, engelska... enjoy. INTE. (Eller kanske om man hade en bra lärare... haha)

/S.H

MINA OLDIES & JAG

Förutom att jag tävlade i lördags så träffade jag mina gamla kompisar från nian och vi hade askul hemmos mig under kvällen :) Jättekul att alla kunde komma också, för det är inte ofta sådant händer numera.
Här kommer lite bilder från i lördags!

THE trion :)


Vi spelade guitar hero :)


jag älskar Victors krullhår! haha:)


Grabbarna grus på rad.

Vi måste ses snart igen!!

/S.H


MUMS...




BTW. När jag gick förbi konditoriet i rönninge fick denna mumsbulle fick också följa med hem... ;)

/S.H

LÖRDAGEN

Nu har jag åkt hem från skolan, är rätt hängig och trodde absolut att jag hade fått feber som den andra hälfen i skolan... men tog tempen nyss och jag ligger på 37,2 grader :S Jaja, det är väl kroppen som är uttröttad eller något... jag har varit förkyld/snuvig/ont i halsen i 2 veckor nu.
Men det var inte det jag tänkte skriva om nu, jag kom att tänka på att jag aldrig la upp en bild eller något från dressyrtävlingen i lördags så jag gör det nu :)


Jag och Herak.

Tävlingen gick bra och jag är nöjd, förutom att jag missade poäng på galoppen och glömde vägen vid ett tillfälle, alltså blev det avdragspoäng på det :/ Men jag och Herak kom ändå på 7:e plats, så det säger väl att det övriga i programmet var väl ridet :) Jag är hursomhelt jätteglad för den fina rosetten vi fick.

Nej, nu ska jag nog lägga mig i sängen, lyssna på musik och plugga lite kulturhistoria så man gör någon nytta överhuvudtaget.

/S.H


SNABBT INLÄGG

Hallå där :)
Har haft annat att göra under helgen, så har inte hunnit blogga så mycket.
Men jag bloggar ikväll och lägger upp bilder från dressyrtävlingen (som det förövrigt gick rätt bra på) och bilder från återträffen med gamla gänget från nian :)

Nu har jag lektion!

/S.H


DÅ VAR DET DAGS!



Inte för att jag tävlar i samma nivå som Jan Brink och Briar, men ville lägga upp en bild på dom när dom utför ett av sina alla skitbra dressyruppträdanden. Om det är någon jag ser upp till inom hästvärlden så är det dom två!

Så nu sitter jag här, framför datorn, har precis gjort iordning mig och ska snart äta frukost och efter det ge mig iväg mot stallet. I onsdags när vi tränade så var han snarare brun är vitskimmel, så jag har räknat med att han behöver en dusch innan vi rider in på dressyrbanan ;) Åh, jag känner lite nervös-vågor skölja i mig faktiskt! haha.
Men jag ska väl bara ta det lugnt och göra min grej som alltid så går det nog bäst. Och innan jag rider in på banan ska jag tänka på något som en gammal ridkompis sa till mig första gången när jag skulle tävla med min förra sköthäst Tim,
"Det är bara att gå ut och glänsa". Den gången placerade vi oss som tvåa, så det verkar fungera! :)

Ps. ni kanske har sett att jag har en ny layout på bloggen? Bara så ni vet, den är inte klar. Haha. I need help. Ds.

/S.H

THE (WINNING?) OUTFIT




Japp, här är mina kläder jag ska ha på tävlingen imorgon :) Jag var tvungen att prova allt så att jag vet att inget är för stort, för litet etc... Och tur som var så satt allt som en smack!
Hoppas själva utförandet av dressyrprogrammet också gör det imorgon... haha jag har lite panik.
Nu ska jag öva programmet (vägarna) lite mer så dom också sitter som..... en smack.

/S.H

ÄÄÄÄNTLIGEN FREDAG!

Denhär veckan har varit en minst sagt mördar-vecka med prov och redovisning och plugg varje dag. Så det känns obeskrivligt skönt att det äntligen är fredag! :)
Imorgon ska jag ju också tävla och jag börjar känna av lite tävlingsnerver... inte så att jag är hypernervös eller nått, men klart att det suger till lite i magen när man tänker på att man ensam kommer rida ut på banan med allas ögon på en... haha pinsamt om allt skulle gå fel.

Snart är det lunch och efter det ska vi lyssna på en "föreläsning" med min skolas pianolärare Johan Persson (Lars Winnerbäcks pianist) och vad jag har uppfattat det som, ska han prata om turnélivet och lite sådant :)
Efteråt ska jag dra med mig Linnea till Cafe Bravo här i liljeholmen och snacka lite skit innan jag åker hem och provar hela tävlings-outfiten inför imorgon.

Annars så kommer jag ta det lugnt ikväll och ladda inför imorgon och äta lite onyttigt och lägga på mig nått mer kilo när man än då är igång... INTE.

/S.H


TJOCKIIIIIIISSSS




Sitter här framför datorn med... ja, något som tyvärr gör att man lägger på sig ett antal fler kilon än nödvändigt :P Har redan gått upp till 48 kg nu och börjar få en smärre panik. OKEJ att jag går upp från 43 kg till 46-47 kg, men hela 5 kilo mer var inte önskat. Fy. Jag får väl helt enkelt börja träna så jag hittar min målvikt :)

/S.H

PREPEAR YOURSELF!

Jag veeet, jag bloggade inte igår... jag hade inte tid :P
Det som hände var iallafall att jag åkte till stallet efter skolan precis som alla andra onsdagar. Där fick jag se och provrida mitt dressyrprogram med Herak. Det gick rätt bra, så om det går lika bra på tävlingen som när vi tränar så kommer jag iallafall vara jättenöjd :) Det är bara galoppfattningarna som behöver nötas... dom blir lite hafsiga i nuläget, men jag har en planering på hur jag ska rida fram Herak så han kommer igång ordentligt och blir mjuk.

Någon (mamma) kanske undrar hur jag plötsligt har tid till att sitta och blogga mitt på dagen... det har jag inte;) Jag har historia just nu egentligen, men jag orkar faktist inte bry mig.
Men nu ska jag väl återgå till pluggandet...


Bloggar mer senare

/S.H


EAT HEALTHY




Apelsin. En mycket underskattad frukt från min sida har jag precis lagt märke till... MUMS!
Men jag undrar om detta infall inte bara är ett desperat försök till att verka nyttig då jag har en aning om hur morgondagens mat-intag kommer se ut imorgon... våffeldagen då ju ;) haha.

Snart ska jag sova... måste ha energi till ridningen imorgon, då blir det att öva dressyrprogram till tävlingen...

/S.H

HEMMASPA

Nu såhär i kalla vintertider är det viktigt att man tar hand om sig själv och sin kropp så man inte ruttnar ihop helt fullständigt i väntan på sommaren och solen. Därför brukar jag genomgå en kroppsrenovation lite då och då så man känner sig fräsh och sådär mjukt gosig i huden :) Behandlingen behöver inte kosta en förmögenhet på ett lyxigt spa, även fast det kanske känns mer frestande vissa gånger. Men för oss som lever på ett studiebidrag i månaden och måste hålla igen lite för att överleva duger det jättebra att vara hemma i sitt egna badrum :)
Jag har lite produkter från olika märken och har då hittat mina favoriter på olika håll.


Strawberry Body scrub "home spa" - Mjukt & skönt.
Strawberry Facial scrub "home spa" - Mjukt & skönt.
Strawberry Body butter - The body shop.
Peppermint cooling Foot scrub - The body shop.

Dessa produkter tycker jag fungerar otroligt bra. Dom två peelingarna är även väldigt billiga (ca. 30 kr/st på stormarknader), vilket är ett stort plus för plånkan. Bodybuttern rekomenderar jag starkt till dom som gillar söta och mjuka dofter av jordgubb, man vill nästan äta innehållet... godis till vintertorr hy.



Chocolate mud mask - Kicks.
Facelotion "Soft" - Garnier.
Aquasource ögongel - Biotherm.

Ansiktsmasken ser ut som choklad och luktar som choklad... någon som vågar smaka? Huden blir också mycket fräshare efter användning! Ögongelen är en dröm. Den är oparfymerad, hyn runt ögonen blir helt sjukt len och gelen svalkar skönt vid applicering... betyg? 10/10. Ansiktskrämen är ny, men änsålänge kan jag säga att den fungerar jättebra, speciellt nu på vintern när man har extra torr hy.



Spray balsam - Scandinavian formula.
Inpackning - Scandinavian formula.

Produkterna är nyinköpta och jag är fortfarande i stadiet där man efter applicering av spray-balsamet blir helt manisk av hårets mjukhet, doft och glans. Förutom att håret ser friskare ut, BLIR det även det då sprayen innehåller skyddande och vårdande ämnen. Perfekt för mig som sparar långt hår! :)

/S.H


IT'S A COLD, COLD WINTER

Ursäkta? Vart är våren? var inte den påväg för bara någon vecka sedan? vad är grejen med att det ska komma mer snö hela tiden? Usch, nej nu har jag verkligen fått nog av vintern och kylan.
Har gått och längtat efter sommaren ett bra tag nu och idag skulle jag ju köpa mina fina drömklackisar, men dom var såklart slut överallt... och ny leverans var uteslutet enligt personalen. Jaja, jag får väl sikta på mina chinos :)

Just nu sitter jag vid datorn, kom precis hem från stan och har bytt om till min mjukisdress :) mys.
Outfiten jag annars har haft under dagen kommer här. Tyvärr är bilden lite allmänt dålig, men så kan det bli ibland.



Nu ska jag plugga lite Svenska och andra grejer, har sjukt många examinationer denna vecka... svenskaprov imorgon, muntlig engelskaredovisning på torsdag och muntlig rockredovisning på fredag. Suck. Pluggandet tar verkligen aldrig slut.

Bloggar mer senare, troligtvis blir det något gladare inlägg då jag nog är klar med allt plugg tills dess ;)

/S.H

HÅLTIMME... KUNDE HA VARIT SOVMORGON

Gu va irriterande! Jag skyndar in i skolan genom korridoren för att inte komma sent till dagens första lektion när Jerry (sorry, menar Axel Alm) möter mig och säger att lektionen är inställd... Detta betyder alltså att jag kunde ha tagit det bra mycket lugnare imorse och sova 1 timme längre. Jaja, att lärare är hemma och wabbar är väl inte en jättestor nyhet på våran skola då nästan är småbarnsföräldrar.

Snart börjar iallafall nästa lektion och jag kan glädja mig åt att jag och tjejorna iallafall har hunnit nosa lite på våran "girls aloud"-låt så vi slipper skämmas i eftermiddag när vi ska visa upp hur långt vi har kommit på arbetet.

Men nu har jag (tyvärr) mattelektion och efter det är det lunch :) Det ska tydligen bli köttbullar med stuvade makaroner... MUMS. Och imorgon är det våffeldagen också ;) haha fy vad jag äter.

/S.H

ANOTHER WEEK

Måndag igen då. Men ännu mer utav den vita skiten tyvärr :( Kan inte snön bara försvinna så jag får ta på mig min nya skinnjacka?? Suck. Förkyld är jag fortfarande också, så det förstörde min insålektion också. Men i övrigt har jag haft en ganska bra dag iallafall, Anna och jag har dampat sönder faktist ;) haha.

Såhär ser min vecka ut iaf:

Mån: Stanna kvar i skolan en stund och plugga på rock-redovisningen med Anna, plugga Svenska.
Tis: Köpa min drömklackisar, plugga Svenska.
Ons: Svenska prov, rida och träna inför lördagens dressyrtävling.
Tor: Plugga på rockredovisningen och KuHi.
Fre: Chilla och öva på dressyrprogrammet.
Lör: TÄVLA MED HERAK, träffa gamla gänget från nian! ;)
Sön: Plugga allt som går att plugga.

Nu ska jag fortsätta med Svenska-plugget... jag har lyckats få in hela första provdelen iallafall... tror jag? :S

/S.H


BODA BORG

Yes! Idag var jag, borsan, morbror och Sofia i boda borg (typ som fångarna på fortet) och gick igenom alla möjliga olika utmaningar. Det var riktigt kul och man fick ju sig några skratt (typ när morbor fick världens smäll), hahaha.
Efter det, gick vi till Frasses hamburgerrestaurang och proppade i oss lite onyttigheter... men är det helg så är det! ;)

Nu är vi hemma igen och jag har precis bakat min very famous kladdkaka som vi ska äta på ikväll efter middagen när vi tittar på Robinson på tv4! Jag är riktigt taggad inför denna säsong då dom ändrat mycket i programmet så det blir mer spänning... ja vi får väl se ikväll ;)

Nu ska jag iväg och proppa i mig mer halstabletter och nässpray... har olyckligtvis åkt på en ordentlig förkylning. Fy.

/S.H

SÖT SOM SOCKER!

Vaknade imorse av att Alicia kommer in till rummet och klättrar upp i sängen :) Så himla söt. Hon var inte ett dugg blyg och började prata om direkt. Morbror är på jobbet, så jag och brorsan vaktar Alicia tills dom kommer tillbaka.
Vi åt precis frukost och sen lekte vi lite och nu sitter Alicia och tittar på Pippi Långstrump!

 
Titta vilken cool tjej! haha, hon är ju verkligen för sööööööööt!

/S.H

STEFFI I BULLERBYN?




Nu är det några som sagt att jag är lik Lisa som är med i Astrid Lindgrens berättelse "Alla vi barn i bullerbyn", haha.
Tycker själv att det kanske inte är helt osant... vad tycker ni?

/S.H

UMEÅ T&R

Japp, idag ska jag och brorsan flyga upp till umeå och hälsa på våran morbror m. familj :) Det ska bli jättekul och jag längtar till ikväll då planet går. Alicia, min snart treåriga kusin, har tydligen pratat om mig och brorsan de senaste dagarna och går och planerar vad vi ska göra, som t.ex. igår hade hon sagt att jag och hon skulle hem till hennes kompis och leka! Haha hon är ju för söt.


Alicia och Jag, maj -08.

/S.H

DRESSYRTÄVLING DEN 28 MARS

Ääääääntligen är det dags igen! :) Under våren kommer det anordnas lite olika tävlingar på pärlvikens ryttarsällskap och vårens första dressyrtävling drar igång nästa lördag.
Jag anmälde mig och Herak idag och det ska bli så himla kul! Är lite nervös förstås, men jag ska fokusera på att bara ha kul och inte tänka på att det är en tävling och så, av erfarenhet brukar det resultera i bättre ridning och placeringar på det sättet. Idag gick vi igenom några moment i dressyrprogrammet och det gick rätt bra för mig och Herak. Nästa vecka ska vi rida igenom hela programmet och sen är det bara att gå hem och nöta och tillsist ladda inför lördagen :)
Här kommer en bild från kvällens ridlektion (dock lite suddig då den är tagen med min mobilkamera).



/S.H

JUDGEING TUESDAY

Yes, idag satt jag i juryn på intagningsproven till min skola, stockholms estetiska gymnasium :) Det var hur kul som helst och jag lärde mig stööört mycket av att bara lyssna på andra och vara med och bedömma deras sångröst. Klart att det var lite jobbigt och svårt ibland också om man inte var helt säker på sin poängsättning, men i det stora hela gick allting riktigt bra och jag ser fram emot torsdag då jag ska sitta i juryn igen.

Kom precis hem från Rönninge kaffestuga där jag fikade med mina vänner från nian: Oskar, Brown och Levander :) Det var kul att träffa dom igen och jag hoppas att det blir oftare! Det är helt sjukt hur man glider ifrån sina gamla vänner från grundskolan när man börjar gymnasiet. Synd.

Just idag fick jag en massa vårkänslor när jag åkte hem från skolan. Solen lös och det var torrt på marken... snön är nästan borta och jag fryser inte såfort jag kommer utanför dörren längre :) Detta betyder alltså att det SNART är dags för att plocka fram min nyinköpta skinnjacka! lääängtar.... Men änsålänge behåller jag vinterjackan på för att inte riskera att bli förkyld eller något annat tråkigt. Här kommer dagens outfit.


Skjorta - H&M
Kjol - Gina Tricot
Skärp - H&M
Tights - H&M

Imorgon ska jag tillbaka till dietisten för återkontroll. Jag har väl säkert nämnt att jag var och besökte en dietist för någon månad sedan för att jag ständigt går ner i vikt utan vilje, så nu har jag gått på en "diet" som går ut på att jag får i mig mer (nyttiga) fetter. Och på domhär 4 veckorna har det faktiskt blivit ett litet resultat! Från 43 kg har jag gått upp till ca. 46 kg, och det känns bra :)

Bloggar mer senare.

/S.H

JAG FICK G PÅ MATTEPROVET!!

underbart.

/S.H

CHILL VECKA

Jajjemen! Nu är det äntligen lite lugnare i skolan då det kommer vara intagningsprov under hela veckan :)
Idag hade vi bara en historialektion på förmiddagen och en lunchkonsert på scenen, sen slutade vi för dagen. Imorgon är det tänkt att alla ska till eriksdalsbadet och göra lite simtest och sånt, men jag ska sitta och lyssna på sökande till sånginriktningen på intagningsproven imorgon :) Ska bli jättekul!

Idag kom jag hem vid 2 tiden på eftermiddagen, vilket är väldigt tidigt för mig då jag brukar komma hem vid typ fem varje kväll efter skolan annars. Så eftersom att jag kom hem så tidigt så passade jag på att baka lite kolakakor och tog ett litet smakprov på mina bakverk.... MUMS säger jag bara!



Snart kommer Veronica över och fikar lite med mig :) Kolakakor kan man bara inte få nog av...

/S.H

SOMMARJOBB SÖKES!

Har precis skrivit ett CV och är nu i full gång att maila ut det till olika intressanta arbetsplatser :)
Jag har tidigare sommarjobbat på bl.a. Skansen, målerifirma, dagis, konditori, ridlärare och så, så jag hoppas att det lät intressant så jag får svar från något.



Idag träffade jag Veronica och vi tog en fika tillsammans :) Det var mysigt och vi hade lika roligt som alltid, det är något speciellt med den tjejen... det är som att det trycks igång en pladder-knapp mellan oss så vi pratar nonstop från det att vi säger "hej" tills vi säger "hejdå", haha.

Jag fick brev från Skansen idag som innehåll en lapp där det stod "Tack för din arbetsinsats på Skansen 2008" och två fribiljetter inträde till sommaren -09. Trevligttrevligt, men jag ger nog bort mina biljetter till mammas kompis Linda och hennes söta döttrar så blir dom nog glada :)

/S.H

DAGENS

Japp, är fortfarande hemma för jag missade min buss till skolan, så jag tar nästa istället och hinner isåfall slänga in ett snabbt blogginlägg med dagens outfit.



Jag kom samtidigt på att om jag inte tittar rakt in i kameran så ser man inte hur trött jag egentligen är, haha.
Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan ska jag väl börja dra mig ut mot bussen... brrrr, det är så KALLT ute.

BTW, Idag är det pannkakor till lunch :)

/S.H

IDAG

Idag har det varit en rätt rolig dag faktikst :) Anna och jag har varit lite extra dampiga, varför vet jag inte? Men det är så det ska vara iallafall... haha. Kanske var vi lite hungriga och blev okoncentrerade på lektionerna? Vi blev hursomhelst stört sugna på något sött, och vad för man då om inte...


köpa något gott i godis-automaterna? ;)

Det blev en kort eftermiddag idag då både rock/pop ensemblen och körB var inställt. Det var då jag passade på att göra min nya layout och sedan ta en tidigare buss till stallet. Idag hade vi "hoppning" (typ 40 cm...haha) på ridlektionen och det var roligt, även om det kunde ha gått bättre för min del. Vet inte riktigt vad det var som störde min fokus, men det kan ju också ha varit så att det trots allt ändå bara var tredje gången jag ridit Herak.
Jag bad en tjej att ta bilder och filma när jag red, men tyvärr blev alla bilder väldigt mörka och lite suddiga :( Filmerna blev bra, men vet inte hur man lägger upp sånt på bloggen... Här kommer en bild iaf.


Jag och Herak.

/S.H


OPERATION NY LAYOUT

Som ni ser så har jag ändrat min layout (fixade den själv faktiskt!), men jag är inte helt säker på att jag ska ha det just såhär.
Min kära vän Wilma ska hjälpa mig lite med vissa småsaker som jag inte förstår mig på + ev en ny header med lite bilder och så :)

Sitter i skolan nu och ska snart bege mig mot stallet. Har med mig kameran idag då jag har för mig att vi ska ha hopplektion, så jag får hoppas att jag lyckas hitta en vänlig själ runt stallknutarna som har lust att fota lite när jag är in action :)

Bloggar mer senare.

/S.H

LH SER DIG!

Anna har gjort det igen!
Innan lunchen hade vi Kulturhistoria med våran lärare Lars Henrik (LH). När lektionen inleds sitter Anna och klämmer på sina boobies och när hon tittar fram mot whiteboard-tavlan noterar hon att LH tittar på henne och ser allt.

HAHAHAHA

/S.H

FOTOGRAFEN GÅR LÖS

Satt framför datorn och sneglade ut genom fönstret och såg då att en blomma från min Orchidée hade ramlat av... fick då en enorm lust att fota den för att jag tyckte den var lite fin :) Och resultatet blev inte så dåligt med tanke på att jag använde en vanlig digitalkamera. Hittade en kotte i brorsans rum som också fick vara med... haha.



Bara en grej liksom.

/S.H


ÄLSKA JANET LEON




Åååh! jag får helt enkelt inte nog av denna människa och hennes röst! Hennes låtar är skitbra också enligt mig.
Sitter just nu och sjunger till en instrumental version till hennes singel "Let go" som jag förövrigt också ska sjunga på terminskonserten i skolan :)
Ska packa ridkläder nu, jag ska ju till stallet imorgon igen och rida min lilla sötboll Herak :)

/S.H

TUESDAY

Matteprovet är äntligen avklarat! :) Det gick inte så fasligt dåligt som jag trodde, så nu i efterhand kan jag känna en liten glimt av hopp till betyget G iallafall.
Imorse när jag drog upp persiennerna fick jag damp... det var ju typ SNÖSTORM ute! Jag som tänkte ha på mig min nya svarta skinnjacka... jaja, jag får väl vänta ytterligare någon/några veckor med att plocka fram den antar jag. Synd.

Här kommer dagens outfit, kanske är det rentav några av mina favoriter då den känns ledig men ändå lite fin till vardags liksom :) Ni kanske har märkt att jag har täckt för mitt ansiktet på mina senaste bilder, ville bara tala om att det är för att jag tagit gårdagens och dagens outfit-bild på morgonen. Då ser man ju lite sådär lagom pigg och alert ut med ett väldigt attraktivt, naturligt leende som inte alls fastnar och blir stel när man väntar på att självutlösaren ska ta bilden. Hoppas ni förstår ironin ;) haha.


Cardigan - JC
Nudie Jeans - JC
Skarf - H&M


Ska plugga lite Svenska och Engelska nu, bloggar mer senare! :)

/S.H

NÅ?



NÅGRA KRAV FÖR POLISHÖGSKOLAN:

1. Ha bra betyg i svenska. En stor del av polisyrket går ut på att kommunicera - verbalt och skriftligt.
-inga problem, har ju MVG ;)

2. Du får kontrollera syn, färgseende, hörsel, urinprov, ISOKAI (mätning av muskelstyrka), och genomgå en allmän läkarundersökning.
-Är fullt frisk, inga konstigheter här inte.

3. Den som söker till polishögskolan bedöms efter flera kriterier, bland annat personlighet. Du bör vara vidsynt, tolerant, stresstålig, ärlig, harmonisk och serviceinriktad. Andra krav som ställs är ett sunt levnadssätt med god rättsuppfattning och ett stabilt psyke. Polisen vill gärna att fler kvinnor, och fler med annan etnisk eller kulturell bakgrund än svensk, söker till polisyrket.
- Är det inte bara en exakt beskrivning av mig? haha.

4. Du får berätta om dig själv och din bakgrund. Du får även frågor om moral, etik, samhällsorientering och värderingar.
- Gjorde ett liknande test på UNG -08  i sommras och vann en T-shirt ;) haha

5. Koordinationstest: Kullerbytta, acceleration, riktningsförändringar, hopp och snabba nedhukningar i ett visst mönster. Höjden på hindren är 76 cm för kvinnor och 84 cm för män. Maxtid 16 sekunder för kvinnor och 15 sekunder för män.
- Eh, typ som man gjorde på dagis?

6. Styrkeprov: Lyfta och förflytta en docka 15 meter. Dockans vikt är 77 kg.
- I'm working on it, OKEY?!

7. Konditionstest: Löpning 2000 meter. Maxtid 9.30 minuter för män och 10 minuter för kvinnor.
- Klarat det förut på 9,30 min...

8. Simprov. Provet omfattar 150 meter bröstsim, 25 meter ryggsim utan armtag samt hämtning av en docka på 1,5 meters djup genom dykning från vattenytan.
- läääääätt ;)

9. För att bli polisryttare måste man behärska sin häst i skritt, trav, galopp.
- Har ridit i 10 år så det borde inte krångla... :)


Vad tycks? Är jag inte på god väg iaf? (a)

/S.H


EN NY VECKA

Så då var det måndag igen... fy, känner verkligen inte att jag haft helg då allt dethär med danskarna har kört slut på mig :P Har även blivit något sliten i stämbanden efter mycket sång, sena kvällar och alldeles för lite sömn... Så jag är även hes till på köpet. Menmen livet är hårt ibland. Tråkigt väder har det varit idag också...
Apråpå tråkigt väder så matchade jag det med en (kanske inte så jättetråkig) outfit. Här kommer den iaf :)



Cardigan - Vero Moda.
Linne - H&M.
Nudie Jeans - JC.

Sitter ensam hemma nu och har precis ätit middag framför TVn. Jag tänkte ta itu med ett bråkigt mattetal som jag (och faktiskt inte vissa andra heller!) inte klarade igår hur jag än vände och vred på det :P Suck. Matte är verkligen det tråååååkigaste ämnet i skolan. Men som tur är behöver man inte ha MatteB för att komma in på polishögskolan! :)
Var inne på polisens hemsida igår och läste en massa bra som kan hjälpa mig på vägen till att nå bra förutsättningar för att bli antagen. Och som många tror så måste man inte vara en biff på 1,80 lång för att komma in! Psyket, de personliga åsikterna och moralen spelar faktist större roll för att kunna bli polis numera! så HA på alla som tvivlar på mitt drömyrke! ;)

Nu, plugga matte.

/S.H

MEN ALLTSÅ USCH. VERKLIGEN FY!

Blev för en stund sedan riktigt sugen på något sött, men hade ingenting hemma och orkade inte baka då det skulle ta för lång tid. Lösning? Gör en sockerkakssmet och ät. Så det gör jag just nu (a)
Och inte nog med det, efter ett tag tröttnade jag på vaniljsmaken, så jag hällde upp andra hälften av smeten i en skål och hällde i lite kakao så jag fick en chokladsmet också. Suck. Så nu sitter jag här och varvar mellan vanilj och choklad i en salig smet.... herregud vart ska detta leda?

/S.H


PLUGG



Matteboken i högsta hugg... vad gör ni en dag som denna?

/S.H

VILKEN HELG!

Somsagt, har jag haft danskar hemmos mig torsdag - söndag :) Har därför inte kunnat blogga så mycket då det har varit full rulle här med körrep, utekvällar och konsert med våran och den danska kören.
Imorse åkte dom hem, så jag har spenderat hela förmiddagen till att sova ut och sendan plockat iordning allt i mitt rum så det ser ut som vanligt.

Igår kväll hade vi konsert i Mälarhöjdens kyrka (där vi förövrigt också repade med Team Nanne under körslaget). Konserten gick bra, även om jag kanske inte kunde texten helt på den danska låten på 6 verser...
Här kommer lite bilder från gårdagens konsert och knytkalas :)


Sööta Sofia och jag taggar till inför konserten ;)


Konsert i Mälarhöjdens kyrka.


Sedan var det dags för knytkalas...




Massa mat fanns det...


... och efterrätter förstås ;) larmet gick när vi tjejer var först med att röra oss mot läckerheterna, haha!


Sen blev det musik och ferre vid scenen!


Amelie var speedad igår, haha underbart!

Kvällen fortsatte till typ halv ett på natten, så jag och mina danska tjejer tog taxin hem :)


Imorse fick jag en present av Camilla och Sidsel innan dom åkte :) Gulle.

Nu måste jag faktiskt plugga, haha jag har ljudteknikprov och insåläxa till imorgon, matteprov, ensemble läxa och glosförhör på tisdag och måste börja på min redovisning av Bahamas och Rock!

/S.H

NU ÄR DOM HÄR!

...Ja, danskarna alltså ;) Det är två 17 åriga tjejer som är trevliga, men vi är fortfarande lite blyga mot varandra såhär i början... haha.
Igår kväll när vi kom hem och såg mitt rum som dom skulle sova i sa dom typ "flirtigt" som då betyder typ "snyggt, attraktivt, mysigt..." så dom verkade iallafall gilla det som tur var. Sedan spenderade vi större delen av kvällen till att sitta i mitt rum, kika in på facebook och äta ugnspannkaka och snacka, haha. Inte för att jag förstår allt dom säger, men med lite artikulation och och gester så går det ganska bra faktist.
Just nu är dom ute i Stockholmstad och har lite fri tid. Dom var tydligen rätt shoppingintresserade så jag tipsade gina tricot som ett bra alternativ ;) snygga kläder för en billig peng, plus att dom inte har gina tricot i Danmark, så det blir perfekt! Nu ska jag nog passa på att plugga lite inför matteprovet då jag glömde idrottskläderna... fy skäms.

/S.H


UNDER KUHI-LEKTIONEN

Jag böjer mig över till annas bordsplats och skriver Mutta lite halvslarvigt.
Anna läser och rynkar pannan.
- Matta?
Jag lutar mig över igen och fyller i lite tydligare... MUTTA.
Anna ser vad som står och tittar likgiltigt på mig och säger...
- Hm. PUSS.

I just love her so.

/S.H


FÖRBEREDELSER!

Japp, som jag säkert nämnt tidigare kommer det komma elever från en musikskola i Danmark hem till oss imorgon, jag kommer ta emot 2 tjejer i 16-17 års åldern har jag fått veta idag :)
Har förberett massor... städat rummet, plockat bort personliga saker, möblerat om, bäddat (nästan klar) och fixat och trixat lite allmänt för att dom ska trivas. Jag lämnar faktist över mitt rum till dom och tar själv soffan i vardagsrummet... men det får duga. Här kommer en bild på min resultat jag lyckats åstadkomma hittils i mitt rum:



FIIINT va? :) Nu sova.

/S.H

AT SCHOOL

Sitter nu i musikdatasalen i skolan och väntar på att ensemblelektionen ska börja. Vi har nu bytt till pop/rock och jag kommer få spela något helt annat instrument än vad jag brukar... haha hoppas det blir trummor?? ;)

BTW! Min MAMMA hittade mina gladiatorssandaler i en sommarskolåda som jag redan hade kikat lite i... haha tydligen inte så noga (a) Men tack iaf... jag kunde iallafall somna gott igår kväll med vetskapen av att dom låg på golvet i mitt rum.

Nu kom Anna in och störde mig i mitt skrivade och skriker Helvedddeee till mig med våran underbara min i ansiktet... haha.
OJ nu börjar ensemblen.

/S.H


DAGENS

Haha jag ska nog införa någon sorts "Dagens kommentar" i min blogg då Anna kläcker ur sig knäppa, underbara och roliga saker varje dag. Under Svenska lektionen idag ville Anna berätta en sak...
"Jag drömde att jag blev jagad av en björn och att det kom en grävling som sprang emot mig och jag blev så rädd så jag sparkade iväg den så det flög i bitar!"

HAHAHA

/S.H

PANIK!

OKEJ. Jag hittar inte mina gladiatiossandaler någonstans i huset. Panik.
Inte för att jag ska använda dom imorgon eller så, men när jag kom och tänka på dom slog det mig att jag inte hade den blekaste aning om vart dom var. Nu har jag letat som en tok och har fortfarande inte hittat dom :(
Uppdatering om dom försvunna sandalerna kommer....


/S.H

PLUGG OCH EN PRESENT

Sitter just nu och pluggar till matteprovet som kommer på tisdag nästa vecka. Har precis gjort engelska-läxan och läst häftet vi fick i läxa i sång/scenisk träning.
Samtidigt som jag sitter och är duktig lyssnar jag på min present som jag fick idag av mammas jobbarkompis Morphy, nämligen Idolvinnaren Kevin Borgs skiva "the beginning"! Den är riktigt bra faktist, skönt att sitta och lyssna på och Kevin är ju en helt fantastisk sångare. Inte nog med att jag fick skivan... den är även signerad av Kevin himself! ;) ojojoj... riktigt fint dethär ju! Tack, Morphy! :)


Här är den! Signerad och klar med en hälsning till mig :) dock är stavningen av mitt namn fel, men vad gör det? LOVE YOU KEVIN ;)

Åter till plugg. Bloggar nog mer senare!

/S.H

PS

Glömde bort en rätt rolig sak som hände i matsalen idag!
Jag och Anna sitter för oss själva och äter och snackar om lite allt möjligt när HON går förbi vårat bord och det var tamejfan det läskigaste jag sett och då kläcker anna ur sig:

"HENNES INSIDA BÖRJAR SÄTTA SIG PÅ HENNES UTSIDA..."

HAHA klockrent, sötnos!

/S.H

BACK TO SCHOOL

Japp, idag var första skoldagen efter lovet så nu börjar allt plugg som vanligt... inte för att skolan i allmänhet kommer vara som vanligt, men det kommer nog bättre tider.
Kom nyss hem från skolan iaf och tänkte hinna med att slänga in ett inlägg på bloggen och lyssna på min nya insålåt: Leona Lewis - better in time. Jättebra låt, så jag är nöjd! En annan låt som jag börjat lyssna på nonstop är Janet Leons singel "Let go". Den är ruskigt bra enligt mig och jag ska lätt investera i hennes nysläppta skiva :) Kanske man ska sjunga den på terminskonserten...?

Mormor ringde mig nyss och vi pratade om massor som alltid. Mest blev det om hennes barnbarn och min kusin Alicia :)
Sötungen är för gullig alltså... och smart! Hon fyller 3 år i slutet av maj och hon pratar som bara den... jag pratade i telefon med henne för ett tag sedan:
Jag- Hej Alicia!
Alicia- Hej...
Jag- Vad gör du?
Alicia- Såg dig TV.
SÖT ELLER?! haha. Och snart får jag äntligen träffa henne igen, helgen den 20-22 Mars ska jag och brorsan upp till Umeå och hälsa på familjen där :) lääääängtar!

Nej nu har jag massor av plugg att ta mig igenom... suck. Bloggar mer senare :)

/S.H


SHOPPING AND A NEW TAN

Solen lyser, snön glittrar överallt... man borde alltså verkligen inte sitta inne en dag som denna!
MEN det är kaaaaallt ute, så vad gör man då? -Drar till SKHM gallerian och shoppar med mamma.
Jag kom hem med grejer jag velat ha ett bra tag, här kommer bilder! :)


Chinos - gina tricot, 299 kr.


Skinnjacka - cubus, 499 kr.


Pärlörhängen i silver - glitter, 79 kr.


Solglajjor - cubus, 99 kr.

Efter shoppingturen åt jag en liten lunch hemma och drog sen och solade, så nu är man lite tanad också ;) haha perfekt söndag...


/S.H

IDRE-STHLM

Japp, är nu hemma igen efter ett helt sportlov uppe i Idre fjäll med min kära vän Veronica m familj :)
Det var riktigt skönt och vi hade sååååå roligt! haha, glömmer inte en enda dag.


Första dagen åkte vi snowboard, och det gick fanimej bra för mig! :D På bilden här vart jag dock lite trött efter att ha glidit ner hela vägen från toppen... haha.


Resten av veckan fick det iaf bli skidor, vilket jag är bäst på (a) men nästa gång jag ska till fjällen så blir det faktist bräda igen, för det var stöööört kul! :)


I STUGAN:

Äta kladdkaka... MUMS.


Spela you know... UNO!


Sms:a och ringa heta linjen för att driva med peddogubbar...


Leka med Majsan :)

Låt oss bara säga att jag hade en underbar vecka :) Tack för att jag fick följa med! :D

/S.H

RSS 2.0