EN VIDUNDERLIG HELG MED MIN KJÆRESTE

Hei igjen!
Igår kveld tog Sebbe meg til kinon i sandvika for å se "And the kids are alright" og den hvar kempebra! (Takk igjen, skatt! <3) Når vi kom hjem igjen etter kinon tog vi det bare lugnt og hadde det veldig koselig :)
Idag er vi litt slitna fordi vi somnede veldig sent igår, men jeg har endå spaseret til et stall med Sebbes føreldrer. Det snakkede vi litt med noen som Bjørn (Sebbes pappa) kjenner det ser ut som at det finnes mulighet til å finne en hest til meg :) Akkurat nå er Sebbe i kjøket og baker sjokoladecookies og jeg skal snart dra hjem til mitt nye hjem ettersom jeg begynner mitt job tidigt imorgen morning.
En sak som er litt spesiellt med denne dagen er at jeg og Sebbe feirer fire uker sammen idag! :)
Jeg er veldig glad at jeg har møtt deg og har det utroligt mye gøy med deg, kjæresten min. Jeg håper at vi kan feire mange flere uker og måneder sammen. Er veldig forelsket i deg, Sebastian Wigstrøm <3

/S.H

LØRDAG!

Siden prøveridingen ble avlyst har jeg nye planer for denne dagen. Nå er jeg hjemme hos Sebbe og vi skal dra til Sandvika for å spise på Peppes Pizza! Akkurat nå er Sebbe i dusjen, så jeg blogger nå for at dere hjemme skal vite hva jeg driver med ;) (Sebbe hjälpte mig med det sista, haha).

Sebbe tittade på billetter til kino for en stund siden... jeg lurer om han skal ta meg på kino i kveld? hmm... jeg får se ;) han er så vidunderlig.
Men nå er jeg sulten og må spise innen jeg dør. Vi snakkes!
/S.H


INSTÆLLD RIDNING

Hei! Fordi det er så lang vei til Haugergård der jeg skulle prøve hesten, har jeg bestemt meg for at inte fara dit og istællet finne ett stall som er nermere.
Så jeg skal snart gå til Bekkestua sentrum for at ge mitt CV till en skobutikk som trenger extra-personal! Sen skal jeg kanske til Sebbe, men nå er han å trener i Nadderudhallen. Jeg kanske skal gå førbi å titta litt? :)

Haha vad tyckte ni om min norsk-svenska? haha. Den ær långt ifrån perfekt nær jag ska freeweeba lite, men jag kan iallafall mina dagliga glosor och meningar! Hær kommer några meningar jag har lært mig:

Jeg er stappmett fordi jeg har spist mye sjokolade = jag ær proppmætt eftersom jag har ætit mycket choklad.
Vil du prøve at holde i en edderkopp? = vill du prova att hålla i en spindel?
Nei, jeg hater dem!! = nej, jag hatar dom!!
Jeg føler meg syk og har vondt i halsen = jag kænner mig dålig/sjuk och har ont i halsen.
Jeg kan ikke uttale ordene så bra akkurat nå = jag kan inte uttala orden så bra riktigt ænnu.
Jeg trenger massevis av klær fra denne klesbutikk så jeg kan bruke mitt nye klesskap = jag behæver massa klæder från denna klædesbutik så jag kan anvænda mitt nya klædskåp.
Hvorfor er du så sint? = varfør ær du så arg?
Jeg og Sebastian har nå varit sammen i fire uker = jag och Sebastian har nu varit tillsammans i 4 veckor.


Dær fick ni ett litet smakprov av mitt lærande ;) hehe.
Nå skal jeg iallefall ta på meg klær og sen gå ut!

/S.H

MOBILSTRUL OCH CHOKLADBULLAR

Hei!
Innan jag sæger något annat så vill jag bara førbereda er læsare på att jag eventuellt kommer børja blogga på norska i takt med att jag lær mig språket ;) Jag pluggar varje dag och børjar redan læra mig vardagliga fraser mm. Hihi.

Idag åkte jag till Sandvika, ett jættestort shoppingcenter inte så långt hærifrån, før att fixa ett norskt nummer till min mobil. Jag har kommit ungefær halvvægs i proceduren då det krånglar med mitt personnummer och något annat. Så jag har pratat med en från operatørens kundservice och dom skulle fixa det såfort det var min tur i køn... så det lær drøja ett tag.

Hær i Norge har dom massa olika saker i matvæg som vi inte har i Sverige, bland annat en form av chokladbullar! Tænk er en semla, bara sjælva frallan utan grædde och mandelmassa, med chokladbitar i. Hur gott låter inte det?! Det smakar iallafall fantastiskt! :D Så jag åt en sådan i eftermiddags... mums!

Nu ska jag plugga mer norska. Får se om jag hinner træffa Sebbe ikvæll, men jag hoppas jag kan det :)

/S.H

LIVET LEKER

Hej och hå. Nu ær jag ledig før dagen och har alltså lite fritid :) Idag har det gått jættebra igen. Jag har fått ett nytt rum i huset dær det inte finns några spindlar och jag blev så glad øver att familjen ær så gulliga och førstående før min spindelfobi att jag køpt ett paket kakor och ett tack-kort før att visa min tacksamhet! :) Så hoppas dom blir glada nær dom ser det på køksbordet nær dom kommer hem från jobbet.

Ikvæll ska vi flytta upp en garderob till mitt nya rum och senare hade jag tænkt træffa Sebbe :) Jag har det så himla bra nær jag ær med honom... igår låssaskæftade vi mot varandra och skojade rætt mycket, jag skrattade så mycket så jag næstan har træningsværk i magmusklerna idag! haha, nejdå.

Nu ska jag plugga mer norska och sedan ska jag ut på en promenad tror jag!
Ha det bra!

/S.H

FÖRSTA DAGEN SOM AU PAIR...

...har hittills gått rätt bra! Just nu sitter jag i köket tillsammans med den yngre dottern Sofie, som är 10 år. Hon gör sin matteläxa och jag sitter som hjälp när hon behöver medan jag bloggar och dricker kaffe J Nanna, den två år äldre dottern sitter vid facebook i vardagsrummet och la precis till mig som vän. Sen kom hon in till köket och bad mig följa med för att hon ville visa och fråga om mig mina modellbilder som Birgitta tog på mig förra året och sa att hon gillade dom, haha så söt!

Barnen är verkligen jättemysiga och trevliga, så ni undrar säkert varför jag inte skrev att första dagen som Au Pair gått skitbra? Jag kommer till det. I tjänsten ingår även att jag ska göra lite hushållssysslor då och då, så idag passade jag på att dammsuga och tvätta golvet i hela huset. Det hela gick som smort tills jag kom ner till undervåningen, där jag bor. Jag har ju spindelfobi… och det var spindlar överallt. Herregud, jag visste inte vad jag skulle ta mig till och fick verkligen peppa mig själv mentalt för att jag skulle klara av att gå ner, vilket jag tillsist lyckades göra. Jag tog helt enkelt tjuren i hornen och fick i vild panik städa undervåningen, döda dom spindlar som kröp mot mig med dammsugaren och sedan gråtandes springa upp när jag var klar. Fy. Men i övrigt har dagen alltså gått bra… hehe.

Om någon timme kommer pappan hem och då är jag ledig. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på då, men jag ska antagligen ta mig tid och göra mig hemmastadd i mitt rum J Sedan ska jag nog gå ut ett tag och lära känna området på denna sida av bekkestua centrum. Jag får se om jag hinner träffa Sebbe ikväll, annars får det bli imorgon eller senare i veckan, det känns rätt viktigt att umgås med familjen lite mer såhär i början så vi lära känna varandra. Vi ska ju trots allt bo tillsammans i ett år! Haha.

Nu ska jag se till att Sofie gör klart sin läxa och sedan ska jag fråga om hon vill hitta på något tills pappan (Karsten) kommer hem. Så jag önskar er en fortsatt trevlig dag! J

 /S.H


NU FLYTTAR JAG

-Hejdå, Sverige!

Nu har jag ringt till familjen jag ska jobba som au pair hos och har packat ihop mina grejer, så ikvæll flyttar jag in till min nya våning. Helt sjukt... mitt nya hem. Før ett år iallafall... "Hei, jeg heter Stephanie, jeg er 19 år og jeg bor i Oslo"... Wiiih!
/S.H

DAG 5

Hej igen!
Gu, vad fint væder det ær i Oslo idag! Solen skiner och det værmer upp huset, så dom automatiska persiennerna åker upp och ner i takt med att solen tittar fram och går i moln. Det ær næstan så jag måste ut och gå på en promenad... jag ska ju ændå førbi Coop nere i bekkestua då jag måste inhandla lite grejer infør flytten; shampoo, balsam, fixa norskt telefonnummer och lite smash chokladsnacks som en personlig inflyttningspresent till mig sjælv :) haha. Jag ska ringa famljen vid kl 16 idag och bekræfta att jag tar jobbet och sedan antar jag att jag tar mitt pick och pack och flyttar! Det ær lika bra att jag børjar jobba med en gång så jag kommer in i det. Mamma kommer køra hit med mina grejer från Stockholm, så jag ska æven passa på att skriva en lååång lista på dom saker jag vill att hon tar med sig. Jag har redan børjat klura lite på vad jag vill ha, och det ser ut som att mamma kommer behøva låna Fredriks jobbil så hon får med sig det. (Mamma, bli inte nervøs nu, det ær inte farligt).
Nu lite om mitt kommande nya liv som au pair:
Familjen jag ska jobba hos ær nyiflyttade från Danmark, så det ær alltså en dansk familj jag ska bo hos. Barnen ær två tjejer på 10 och 12 år och går i en skola i nærheten av hemmet. Familjen æger också en pudel som kommer flytta øver till Norge vid jul då det tar tid att fixa alla vaccinationer mm, så jag blir inte ensam på dagarna! :)
Huset familjen bor i ær ganska stort, 3 våningar, med entrén på mellanvåningen. Bottenvåningen av huset kommer vara mitt och dær har jag ett stort vardagsrum (som barnen ibland kommer anvænda før att spela Wii, playstation mm, men detta kommer inte støra mig då jag sækerligen också kommer vilja vara med... haha!). I samma rum har jag æven ett litet køk utan kylskåp som jag kan anvænda om jag någon gång behøver, men jag får mat och æter med familjen. Bredvid vardagsrummet har jag en egen hall med egen ingång i huset och dær finns æven ingången till mitt sovrum. Det ær lagom litet och mysigt och ær nu inrett med en 120 sæng, en stor klædgarderob och en TV. Jag kommer ta dit några av mina grejer från rummet så jag kænner mig mer hemma :) Jag har æven ett eget badrum och tvættstuga som ligger brevid sovrummet. Jag kommer jobba vardagsmorgnar och eftermiddagar och ibland æven på dagarna. Jag ska læmna/hæmta barnen från skolan, vara med dom en stund på eftermiddagen och sedan ær jag ledig från ca. kl 16 varje dag. På dagarna har jag vissa hushållsuppgfter, men det ær inte mycket så jag kommer æven kunna ha ett extrajobb vid sidan av och det kænns rætt skønt så jag kommer ivæg från huset lite ibland :)
Jag kommer æven behøva lite tid før att plugga då familjen betalar en norska-språkkurs før mig! Det ær något jag verkligen ser fram emot då jag verkligen ælskar det norska språket! hihi.
Huset ligger ca 5 min gångavstånd från bekkestua centrum och ca 10 min gångavstånd från Sebbe! Detta ær något jag verkligen ær glad øver, før eftersom både jag och Sebbe jobbar och ær rætt upptagna, underlættar det att vi bor så pass næra varandra så vi hinner træffas och slipper tænka på buss/bensin kostnader :)
Sådærja, nu vet ni lite om hur jag kommer ha det under det kommande året :) Nu ska jag få i mig lite lunch och sedan ut på en promenad. Ha en fin dag!
/S.H

(DAG 3)

Hallådær!
Jag glømde blogga igår, så gør det nu istællet ;) Jag var ju på dendær intervjun før tjænsten som au pair och guess what... jag fick jobbet!! :D så detta blev ju lite hastigt... jag flyttar faktiskt redan under næsta vecka. Dag ær inte bestæmt ænnu, men jag fick børja nær jag ville och skulle ringa familjen på måndag før att sækerstælla att jag tackat ja till tjænsten. AAAhhh det ær vældigt overkligt att det faktiskt hænder nu! Før det førsta att jag flyttar hemmifrån, men æven att jag flyttar till ett annat land... Familjen jag kommer bo hos kommer betala en norska-språkkurs till mig och det ær ju himla snællt! :) Kul att få læra sig ett till språk!
Just nu vet jag inte riktigt vad mer jag ska skriva, kænns som att all info om mitt boende, arbetsuppgifter och dyl kan skrivas om senare. Just nu ska jag bara njuta av att jag faktiskt klarade mitt mål (på bara 3 dagar dessutom), kolla runt lite på Facebook och sedan krypa ner i sængen igen hos min fina Sebbe som ligger och sover :)
Vi ska in till Oslo idag och æta lunch tillsammans.... mys!
Ha en fin dag, før det ska jag ha :)
/S.H

DAG 2

Hejsan!
Denna dagen startade rätt tidigt, redan kl 05.00. Anledningen? Jag ville kolla på Sebbes simträning ;) haha. Så jag tittade en liten stund och sedan gav jag mig ut och joggade i ca 30 min... PUH vad det var jobbigt!
Men nu till hur det har gått med jobbsökandet.

Idag åkte jag in till Oslo för att söka massa jobb och jag lämnade in mitt CV till typ 15 olika butiker/Caféer/Restauranger. Dom ställena som sökte personal och som verkade vara mest intresserade var klädbutiken United Colors Of Benetton, en pressbyrån-liknande butik som heter DeliDeLuca, en ridsportsbutik, en thairestaurang i deras motsvarande NK och 3 olika caféer/barer :) Så det gick ändå rätt bra tror jag... det är bara att hålla tummarna.

Men det bästa som hänt idag var nyss när jag ringde runt till bl.a dom olika ställena som jag mailade från Sverige. Jag ringde även dom som annonserade ut en barnvakt och därifrån fick jag väldigt goda nyheter! Tjänsten var fortfarande ledig och dom sökte inte bara en barnvakt, utan var även intresserade av att anlita mig som AuPair! :D Så jag ska hem till dom kl 12 imorgon för att hälsa på och prata lite. Hon kunde iallafall informera mig lite om arbetstider och lön redan nu, så det verkar som att jag har ett rätt ordentligt napp där! Förutom att jag får lön får jag även ett eget rum i deras hus... asså dethär är ju typ för bra för att vara sant. Vågar därför inte ta ut alldeles för mycket glädje i förväg innan något är bestämt, men lite glad får jag faktiskt vara! Som jag kämpat.

Nu ska jag fira med lite kaffe och TV-tittande.

/S.H


OSLO, DAG 1

Tjabbatjenahallå!
Nu befinner jag mig alltså här i Oslo igen. Jag kommer blogga varje dag medan jag är här så kan ni därhemma läsa om hur det går för mig nu när jag söker jobb och bostad :)

Idag har jag inte kunnat göra speciellt mycket då jag inte har kunnat skriva ut några CVn (jag är rätt oteknisk av mig när det kommer till superadvancerade skrivare, och Sebbe hade lite bråttom till jobbet så han hann inte hjälpa mig). Men jag har ändå sökt jobb på IKEA och på Coop här i Bekkestua. På coop skulle jag lämna in ett CV, vilket jag får göra imorgon!
Nu ska jag även fixa ett norskt nummer med en nork operatör. Jag var nere på Narvesen (motsvarande pressbyrån) och frågade om jag bara kunde köpa ett kort där, men det gick tydligen inte, så jag måste beställa allt dedär via internet sa han i kassan. Det tycker jag låter lite väl krångligt och skumt, så svårt ska det väl inte behöva vara? Så jag ska googla runt lite för att se om jag hittar någon info om dedär och sedan åka in till Oslo imorgon och ta hjälp från en telefonbutik eller liknande.

Såg även en annons på en nyinflyttad familj som behövde hjälp med sin tioåriga dotter. Typ hämta/lämna i skolan, barnpassning på eftermiddagarna och lite så. Självklart tog rev jag av en nummerlapp och ska ringa dom såfort Sebbe kommer hem (eftersom jag behöver mobilen).
När Sebbe är hemma (om ca. 30 min) ska jag alltså ringa runt lite till olika jobb som jag fått nummer till och senare ikväll ska vi ut och äta middag med en av hans kompisar + hans flickvän :) Det blir mysigt tror jag.

Nu ska jag googla norska operatörer och sedan äntligen få umgås med min pojkvän.

/S.H


STOCKHOLM - OSLOJa hörrni... bilden och överskriften säger väl allt? ;) hahahaha.
Nu är det bara att hålla tummarna för att intervjuerna går bra i Oslo... om jag får ett jobb flyttar jag rätt omgående. Typ hem till Sverige för att hämta grejerna och sen vända tillbaka. Hoppashoppashoppas...

/S.H

ON THE ROADNu sitter jag med min familj i bilen påväg upp till Umeå! Min morbror bor ju där med hans familj och imorgon är det dop för min lilla kusin Emma :) Jag ska sjunga på dopet, så sitter och övar lite text så det sitter som en smack. Här ovan kan ni se mig och min lillebror hur vi sitter och taggar för MCdonalds som vi snart ska stanna och äta på ;)


Här är bilen vi sitter i...


Jag är lika taggad som alltid... Mamma protesterade vilt när min lillebror tog denna bild: "NEJ STEPHANIE, INTE DEN LÄPPEN!! DET ÄR FÖR FJORTIS!!" Hahahahhaa. Puss, mamma.

/S.H

RSS 2.0