TILLBAKA FRÅN GRÄLLSTA

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen, närmare bestämt 2 veckor då jag varit på ridläger på Grällsta ridcenter. Jag måste bara börja med att säga att jag har haft 2 helt fantastiska veckor med dom skönaste personerna, mest underbara hästar och älskvärda ledare (inte minst Rasa).
Hela denna dag har varit lite av en konstig "dethär-händer-inte-dag" och jag har fortfarande inte riktigt landat i tanken att det jag längtat efter i så många månader, veckor och dagar redan är slut så snabbt! Så ni får ursäkta om jag låter nere, men det är nog lite det jag är just nu. Idag iallafall.

Jag kan fortsätta med att berätta hur jag haft det på lägret och att jag fått rida en alldeles underbar ponny som jag totalt förälskat mig i som heter River Bomb. Han är en ganska nyinriden liten kille med fullblod i sig, så i början hade han mycket temperament och jag var nära att byta bort honom redan första dagen för att det nästan var omöjligt att hålla sig kvar på honom. Men jag är så glad att jag gav honom en ny chans dag 2 och efter den (inte heller helt perfekta) ritten var jag fast och jag hade en känsla av att allt skulle börja fungera bara jag lärde känna honom lite.
Inte helt fel ute gissade jag rätt, under veckorna blev han bara bättre och bättre (och även jag vande mig vid hans små "ryck" som blev allt färre och färre) och idag när jag red honom sist så känns han som en helt annan häst.
Det hispiga lilla krutpaketet jag provred första dagen hade till sista dagen blivit en helt fantastisk modig ponny som litar helt totalt på ryttaren och gör därför det mesta man ber om, bara man själv är stadig och bestämd.
Klart att utvecklingen inte har varit helt lätt för oss. Första gången vi hoppade visste han knappt vad ett hinder var och såg på dom med skräckblandad förtjusning, så det blev ett par avramlingar för min del.men mot slutet lärde han sig att bommarna faktiskt inte skulle anfalla honom, så han började bokstavligen flyga över allt jag bad honom. Det finns en döhäftig bild på oss när vi hoppar ett hinder där han hoppar så höööögt och fint! Det kommer upp här på bloggen såfort grällsta lagt ut bilderna på hemsidan.


Jag och River igår utanför hans spilta innan vi skulle åka och bada.

Och gänget. Herregud vad jag saknar er! Linnea, Unn, Kassie, Kajsa, Veronica, Amanda, Anna, Elin, Victoria, Marika och Frida. Det var vi som var den svarta gruppen. Den bästa gruppen. Och vi hade dom absolut bästa ledarna och ridlärarna; Rasa, Ronja, Janette, Veronica, Linn, skåne ;) ... mf.



Ja, vad ska jag säga mer? jag är så oerhört tacksam för att jag fick åka på dethär och träffa alla dessa människor och hästar. Kommer sakna er alla grymt mycket! Tack för dessa 2 underbara veckor, vi ses nästa år <3

/S.H


CIAO, BABY!

Jag åker visserligen inte förrän imorgon, men jag kommer inte kunna blogga mer innan dess, så dethär blir det sista inlägget innan grällsta! ;)
Jag ska om ett tag börja röra mig till mormor som ska hjälpa mig att sy in mina nya ridbyxor så dom sitter som en smack... det roliga är att dom är i barnstorlek 150 och ändå är dom stora i knäna, haha!

Sent igår kväll satt jag och snackade med en skitskön ledare på grällsta över msn, så jag har redan fått reda på vem jag kommer få provrida: En ny skitsnygg svartskäck, lagom pigg C-ponny som heter Pakulik ;) Naaaaaajs!
Vi får se om jag lyckas skriva ett inlägg under tiden jag är där, men antagligen får ni vänta med update till efteråt, alltså om 2 veckor!

Take care,

/S.H

SMOCKAT TILL GRÄLLSTA

Haha ursäkta.
Mina väskor är HELT smockade med grejer... synen kan liknas med att man verkligen försökt trycka ner en fotboll i en såndär liten apoteket påse... helt sjukt. Och ändå har jag en jättestor hockeytrunk och en mellanstor bag på det!
Jaja, det får bli att packa på allt på Linnea, hon har säkert inget emot det ;)

/S.H

PACKAT OCH KLART

I övermorgon är det redan dags att åka till grällsta ridcenter med vännerna i två underbara veckor!! :D
Ska bli helt sjukt kul och jag har längtat som ett psyko, så ja, jag ser väldigt mycket fram emot dethär och började redan packa i tisdags och är nu typ klar! Allt ska bara ner i väskan.


Fint va?

När jag kollar på högen ser det ut att vara lite mycket, men herregud vi ska liksom vara där i 2 veckor så kläder kommer behövas! Jag hoppas bara att allt får plats i min hockeytrunk...

/S.H


I WILL NEVER FORGET YOU, DEAR

Jag fick nyligen veta att min älskade ponny Herak har skickats tillbaka till småland från pärlviken.
Han var hyrd från en gård och lånetiden var alltså slut förra fredagen, vilket jag inte alls visste om... så det känns absolut inte kul att veta nu i efterhand att han inte kommer finnas kvar på pärlviken idag när jag ska dit.
Jag som hade planer på att nu till hösten verkligen hårdträna med honom för att ta alla mina ryttarmärken och sedan till våren fortsätta tävla... :/ Det får bli med en annan häst. Vilken vet jag inte, men jag får väl vänta på att en ny ponny lyckas fånga mitt hjärta såsom Herak gjorde.


Kommer sakna dig, sötbollen min...<3

/S.H

WHOLE LOTTA SHAKING GOING ON

Hallådär :)
Idag har jag inte gjort så mycket, utan har sovit ut riktigt ordentligt och sedan bara kollat på TV och är nu nästan färdigfixad för att åka iväg på studentmottagning. Idag är det nämligen min kusin Auroras tur att ta studenten och vi ska snart iväg för att gratta och fira henne :)

Igår var det egentligen planerat att jag skulle med mina söta sockertoppar till grönan, men stog över pga kylan.
Men tjejorna verkar ha haft kul iaf, så det är ju bra det :)
Det är helt sjukt kallt ute och tillochmed inomhus går jag runt och huttrar! Verkligen inte kul då jag åker till grällsta på lördag och har kollat upp vädret vilket tyvärr inte skulle vara så lovande dom 4 första dagarna. Suck. Men solen skulle iallafall titta fram lite i mitten av nästa vecka och förhoppningsvis är det soligt och fint under andra veckan där.
Anyway. Igår var jag alltså inte på grönan, så jag, Veronica och Kelly åkte till södertälje för att luncha tillsammans och gick lite i affärer :)



I söndags fick jag reda på att denna veckas ridlektion är den sista för denna termin och att vi ska ha ett teoriprov i hästskötsel och sådant, och att jag skulle rida ett speciellt dressyrprogram för att ta ytterligare ett ryttarmärke.
Ska bli lite kul, men jag måste nog läsa igenom teoriprovet eller något, det var trots allt ett bra tag sedan man höll på med sådant! Men Jag har ingen större panik, sådant brukar stanna kvar i hjärnan. Det är det som menas med att vara totalt hästbiten!

/S.H

DAY OF CELEBRATION!

Idag fyller min mor 39 år! Grattis Mami :) Så vi ska iväg och äta på en mysig restaurang i södertälje nära mormor för att fira det. Men innan det ska vi även förbi vallokalen då jag äntligen är myndig till att rösta!

Med tanke på hur dåligt väder det var igår är det förvånansvärt fint idag, kanske inte jättevarmt, men soligt... så idag blev det lite sommriga kläder. Här kommer dagens outfit :)


Tunika - Vero Moda.
Leggins med glans - Gina Tricot.

Efter firandet med mamma och familjen, ska jag vidare iväg till födelsedagsfirande av min älskade vän Veronica som fyller 18 år imorgon! Grattis gumman :)
Och snart... om 6 dagar, åker vi tillsammans med Linnea till grällsta!!

/S.H


SHOPAHOLIC?

Nu när jag tänker efter har jag faktiskt köpt en massa den senaste veckan... saker jag behöver iförsig, men det har blivit mycket iaf :P Haha. Men mycket har varit med presentkort också.


Skjortklänning - Gina Tricot


Skor - Din sko


Smycken - Guldfynd



Klocka - Inn&Finn


Hår&Hud produkter - H&M


Ridbyxor - Horse pro


Ridstrumpor - Horse pro

Yes, mycket shoppande har det blivit denna vecka :) Presenter har också inhandlats till folk som fyller år, men dom grejerna kommer jag inte avslöja på bloggen inte ;)

/S.H


SKOLAVSLUTNING -09

...var igår, så idag är alltså min första dag på sommarlovet! Underbart skönt, men det skulle ju absolut inte skada med varmare väder och sol. Igår var det riktigt kallt ute, men som tur var så hade iallafall STEGs studenter riktigt röj på flaket iallafall ;) Asså det känns så himla konstigt att dom har slutat och att vi nästa år blir treor... helt sjukt!
Kommer verkligen sakna alla som slutade igår, nu blir man ju liksom plötsligt äldst på skolan.... sen är det vi som tar studenten och går ut. Ett år kvar.


Alla var lite extra fina på avslutningen, men eftersom att det var så kallt så syntes det bara inomhus... ;)


Avslutningscermonin hade vi inne vid scenen och varje avgångsklass gjorde något kul på scenen en sista gång :')


Malin, Martin, Nisse, Adam, Kim och Sebbe stod för underhållning och sommarmusik utomhus vid utspringet :)


Sedan var det dags för studenterna att åka flak... *vinkvink*!


Efter avslutningen och utspringet åkte jag, Anna, Sofia, Sofia, Wilma, Kim och Felicia in till söder och satte oss på ett fik och hade jättemysigt och roligt tillsammans ;) Haha mycket prat om gamla minnen blev det också.
Sedan drog jag och Anna vidare till tullinge för att gå på Camillas studentskiva! :) Det var jättetrevligt med mat och tårta och presentöppning och hon verkade iallafall gilla min och Annas present, speciellt dagen-efter-kitet ;) hahaha.
Jag har tyvärr inga bilder från mottagningen, men jag kan säga att Camillas klänning var fin!

NÄSTA ÅR ÄR DET VÅR TUR!

/S.H

SISTA SKOLVECKAN

Åhh nu är sommaren verkligen nära (om man bortser från vädret) ;).
På fredag får vi sommarlov och vi ska precis som planerat försöka få ihop alla brudarna och åka till grönan.
Och nyligen fick jag frågan:

Ariel - Steffi, får du åka frittfall?
Jag - JA?!
Ariel - Utan klackskor?
Jag- JA!!

Haha jag är kort, men inte är jag väl kortare än 140 cm?! xD

/S.H

NÄE VAD GOTT!




Ursäkta. SER NI vad som ligger på mitt skrivbord just precis nu? Just det. Det absolut underbaraste i världen ;) GIFFLAR!
Så just nu sitter jag här med en kopp te och smaskar i mig lite gott medans jag bloggar och tittar runt på massa andra bloggar. Gottar mig även i att (som sagt) jag åker till grällsta nästa lördag... (a).

Konserten ikväll gick också bättre än väntat :) Efter soundcheck var det bara döden som lockade, men helt mirakulöst sätt så blev det riktiga framträdandet.... helt okej :) Är lite nöjd över att jag hämtade hem det lite med tanke på mina inte lika sångsugna stämband efter en lååång förkylning.
Tack alla som kompade mig och ljud/ljus, kärlek till er <3

/S.H

CONCERT TONIGHT

Yep. Taggad? Inte så värst, tyvärr :/ Såfort jag försöker sjunga litegran så låter jag inte alls som jag brukar och det känns ansträngt... riktigt tråkigt faktiskt då jag verkligen gillar låten jag ska sjunga: Gavin Degraw - Crush.
Jaja, om jag tänker på rätt person medan jag sjunger kanske det går bättre :)

Snart ska jag och Anna träffa Sofia som gick på samma kulturskola som jag när jag gick i nian, trevligt trevligt.
Vi ska äta på McDonalds och sedan prova deras nya marängsviss :D mums.

Och jajusste... nästa vecka åker jag till Grällsta!! :D

/S.H

RSS 2.0