NÄR DU FÅR (O)VÄNTAT BESÖK



Nu ska jag hem till dessa sköna varbergsgrabbar och inviga min nya kaffebryggare tillsammans med dom och Armin! :) Kaffebryggaren FICK jag av Armin då han inte ens dricker kaffe... haha. TACK!!
Så nu blir det at njuta av en kopp Gevalia tillsammans med personer jag verkligen trivs med... kan livet bli bättre?


/S.H

GODERMORGON I DENNA SAL...

Åh, jag vaknade upp med värsta julkänslan imorse! Nu har snön nämligen bestämt sig för att stanna kvar på backen även i stan och gatan utanför ser så mysig ut i det tidiga vintermörkret, det snöar lite lätt och gatorna ligger i princip orörda... vackert.

Just nu sitter jag och äter frukost framför MTV Breakfast Club som jag och min älskade lillebror alltid gjorde i tidigare dagar... usch ibland saknar man allt därhemma mer än vanligt. Men snart får jag äntligen träffa dom felsta, och sen ska jag till Thailand med min familj! :) Ses fram emot...

Nu ska jag äta klart, fixa håret och sen dra mig till jobbet!

/S.H


UPPHUNSAD IGEN

Nu så. Jag tänkte bara berätta lite om vad det är som händer här i Oslo och jag har stött på ett nytt problem; nämligen att alla vi 3 måste flytta ut ur våran lägenhet. Ägaren till lägenheten har visat sig väldigt opålitlig och är nyskild, blivit av med jobbet och har ekonomiska problem. Hon vill därför ta tillbaka sin lägenhet snarast och har hotat med att vräka oss redan den 1 december, men vi har nu förhandlat oss till att få stanna december ut och flytta den 1 januari. Jag letar alltså nu efter ett nytt boende (IGEN) och ska under nästa vecka på en rad visningar på olika lägenheter, hyblar och rum i andra kollektiv.

Emma, min nyfunna vän och arbetskamrat, har hamnat i en liknande situation och måste även hon flytta ut ur sin hybel. Därför letar vi efter ett boende tillsammans om det skulle vara möjligt att hitta :) Jag har eventuellt fixat ett tilfälligt boende från 1 januari ifall jag inte skulle hitta något, så min panik har lagt sig och jag är bara fullt fokuserad på att hitta något nytt boende snarast. Så... det var det. Nu vet ni :)

Vet inte riktigt vad jag ska säga mer, så... godnatt! :)

/S.H


SPRAYGRÄDDE

Efter en helt underbar lördag med fönstershopping med Mona, teater med ett skönt sällskap och middag och spel med Sebastians familj och vänner vaknade jag helt utvilad och lycklig imorse :) Ikväll ska jag skriva ett inlägg om vad som händer här i Norge, för som jag kanske nämnde innan ska jag flytta IGEN. Men mer om det senare, nu vill jag bara fortsätta njuta av att jag känner mig så avslappnad :)

Så... jag och min älskade vaknade inte förren strax efter 11 och vi åkte nästan genast in till stan för att hämta upp två helt underbart söta barn som Sebastian är extralärare åt. Vi skulle nämligen åka till Det tekniska museet här i Oslo, och det var riktigt mysigt att gå runt där bland alla manicker med två glada ungar medan det snöade utanför. Kändes nästan som att folk tittade på oss och tänkte att vi var en familj och att jag och Sebbe var unga föräldrar! haha.



Jag kom iallafall hem för en liten stund sedan och myser nu med lite hembakta kladdmuffins med ett av Guds bästa skapelser; spraygrädde! HUR kan något vara så vansinnigt gott?? Prisa den som kom på idén.
Snart ska jag iallafall ut igen, ska träffa Armin, en kollega till mig och vi ska försöka hitta på något, vilket kanske inte kommer bli världens lättaste då typ ALLT i Oslo är stängt på söndagar... men jag hoppas på lite biljard!

Nu ska jag måla nagnarna och sedan blir det att gå ut och vänta på Armin! Ha en fortsatt fin söndag!

/S.H

ÄNTLIGEN EN FRI LÖRDAG

Hejsansvejsan!
Dåligt uppdaterad blogg klagade mamma på i ett mail jag precis läste, men det betyder ju bara att jag har roligt med annat, right? ;) Denna vecka har jag jobbat som vanligt, alltså har inget speciellt hänt på den fronten. Däremot har ett megaproblem uppsatått, men jag ska lösa det. Orkar inte förklara allt i detta inlägg, men jag kan sammanfatta det med att jag måste leta nytt boende. Haha herregud, jag orkar inte bli arg och ledsen när sånthär händer längre, är redan härdad. Det är bara att leta nytt nu. Nya tag.

Idag är jag iallafall somsagt fri. SKÖNT. Så idag sov jag till 11 och ska alldeles strax ta mig ut från lägenheten för att åka in till Oslo S. Där ska jag kika i affärer och kolla om jag hittar något till ett födelsedagsbarn... ;) Efter det ska jag ta mig till Bekkestua hem till Sebbe och hans fina familj! Ikväll ska vi och väldigt många andra nämligen kolla på en teater! Det ska vara en komediteater på NYNORSK, haha! Norge har ju två språk; Bokmål och nynorsk. Bokmål är allra vanligast medan nynorsk är något som kommit under senare år som är helt anorlunda, och eftersom jag bara lärt mig bokmål kommer jag sitta som ett tard och fatta nada, haha! Men det blir nog bra.
En trevlig kväll blir det hursomhelst! :)

Antagligen sover jag över hos min mina också. Ses fram emot! Ha en fiiin dag/kväll!

/S.H

HOS MIN SEBASTIAN <3

Hejochhå. Mycket har hænt denna helg, och mycket har också varit fantastiskt kul, mysigt och roligt, men inte allt. Vill inte gå in på vad det mindre roliga ær om, men no worries.
Hursomhelst, idag har jag varit på jobbet (utan Emma och Thomas) och det har gått lika bra som vanligt :)
Nu ær jag hos Sebbe och ska sova øver. Idag ær våran 3 månaders-dag och det ska firas med massa pussar tycker jag... (a)
Puss och hej från Sebbes chewbacca
/S.H

LÖÖÖÖÖRDAG!

Hejsvejs! Mycket jobb och annat man kan göra har tagit upp mycket tid sedan det senaste inlägget, det är därför bloggen stått lite still i ett par dagar. Men nu har jag äntligen jobbat klart för denna veckan och ska alldeles strax bege mig iväg till trikken som ska ta mig till Majorstuen och hem till Varberg-grabbarna, Thomas och Simon med flera :)


Taggad för kvällen!

Det blir att först gå på förfest hos Varbergkillarna och sedan ska vi dra vidare på en inflyttningsfest för någon för mig helt främmande människa och där blir det alltså partyparty ;) Jag verkligen älskar att festa med folk jag inte känner, för oftast kommer man hem med en drös nya nummer och eventuellt fler personer att umgås med? :)

Tonight's gonna be a good night!

/S.H

DAGENS


Tröja - Vero Moda
Jeansleggins - Gina tricot

Nu blir det ett litet snabbt inlägg då jag börjar få lite bråttom till bussen :P Men här kommer iallafall dagens outfit. Idag ska jag somvanligt jobba (och jobba över) och ikväll blir det att storstäda hela lägenheten :)

Ciao!


/S.H

MULL-MÅNDAG



Ännu en dags hårt arbete på jobbet, ett slitsamt (men otroligt roligt) Zumba-pass på SATS och tvättat har jag också gjort. Vem förtjänar inte en chokladmuffins med nougattopping och krossade nötter då?!
Gissa om jag och Mona njöt av denna chokladbomb... (a)

Nu ska jag bara gå och lägga mig, är sådär behagligt och gosigt sömnig och längtar till min varma säng i mitt lilla mysiga rum :) Förra natten drömde jag att jag köpte en hund, inatt vill jag drömma om min och Sebbes lördagskväll om och om igen... <3

/S.H

VECKA 46, HERE I COME!

Måndag morgon och en ny vecka tar start!
Jag längtar faktiskt lite till jobbet eftersom jag äntligen ska få träffa mina härliga kollegor :) Så just nu njuter jag av en frukost bestående av havregrynsgröt med lingonsylt och en kopp te innan det är dags att gå till bussen.
Här kommer även en dagens outfit (eller ska jag kalla det för "påväg-till-jobbet-outfit"?) Jag har nämligen jobbkläder när jag är på arbetet...hehe.


Jeans - Cubus
Top - Cubus
Jacka - Gina Tricot

Efter jobbet ska jag åka raka vägen till SATS i Bekkestua för att gå på en av mina favoritgruppträningar; Zumba! :D Ni ska få min träningsplan för denna vecka ikväll.

Ha en fin dag!

/S.H



ILOVEYOUILOVEYOUILOVEYOU

Ibland blir man bara riktigt riktigt knäsvag och extra kär i sin älskade... Igår var en sådan kväll!
Jag kom hem till Sebbe kl. 18 igår och då hann jag umgås lite med hans föräldrar medan han förberedde lite inför kvällen. När han sedan kom upp till köket var det dags att åka iväg in till stan sa han. När vi satt i bilen frågade jag efter ledtrådar så jag hade någon aning om vart vi skulle, men han malde bara på med massa olika lögner som att vi skulle på spelkväll med hans killkompisar, att vi skulle hem tilll hans kompis på middag osv... haha!
När vi äntligen parkerade vid Oslo S, började vi gå genom stan och tillsist kom vi fram till en thai-restaurang! :)




Restaurangen var hur mysig som helst, och maten var helt fantastiskt god! Jag blev så glad över hans överraskning och bara njöt hela kvällen över att han är min... <3 Tack igen för middagen, fina!

Efter middagen gick vi förbi en bio för att se om det fanns någon film vi ville se, men då vi inte fastnade för någon speciell åkte vi och köpte massa godis och åkte hem till honom för en mysig spelkväll med hans underbara familj! När vi spelat en rond (som hans lillasyster Micki vann), gick vi ner för att spela lite på hans nyinköpta Xbox spel "call of duty" och sedan blev det bara att mysa framför TVn, bara han och jag :) Där låg vi ända in mot småtimmarna innan jag somnade på VIP-platsen <3
Jag har med andra ord haft en helt underbar lördagskväll med Sebbe och jag är så kär, så kär...

Nu ska jag fortsätta med att fixa mina naglar. Dom har sett ut som kriget själv i flera veckor nu, så nu när jag har tid tänker jag lägga ner lite arbete på dom och göra en fransk manikyr!

/S.H


PARTY IN OSLO CITY!

Godmorgon (eftermiddag??)!
Nu sitter jag här i vardagsrummet framför Simpsons och dricker lite te. Jag hade riktigt kul med Emma igår och jag kom inte hem förrän vid kl 04.00 inatt, haha.


Kvällen började iallafall hemmos mig med pannkaksmiddag, god dricka och massa prat som fick mig att lära känna Emma bättre, mys!


Sedan kom Armin och hans kompis Jonis och hämtade upp oss för att dra till en klubb i stan där vi båda blev bjudna på en varsin drink! :)


Emmaaaa :)


Min jobbkollega Armin och hans kompis Jonis, två assköna grabbar!


Jag och min söta vän Emma :)

Klubben vi var på först var ett mysigt ställe som hade det mesta; en bar, dansgolv, scen och en övervåning med sittplatser under sånnadär värmelampor (då hela stället var typ utomhus men med tak över). Dock var det kanske lite för dåligt drag där igår, så efter våran drink drog vi vidare till nånting jag verkligen uppskattade...



En KARAOKE-BAR!! :D Självklart skrev jag upp mig på listan direkt när jag kommit innanför dörrarna och gårkvällens uppträdande fick bli "TikTok - Keisha"! Det verkade vara uppskattat då jag fick lite komplimanger för det efteråt, så en runda karaoke på Trumpeten (som baren hette) blir det fler gånger! ;)

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för att åka hem till min älskade. Han har somsagt ordnat en överraskning till mig idag, allt jag fått veta är att jag ska vara hemma hos honom kl 18.00... AAHH jag blir galen av nyfikenhet!! :P En sak som jag iallafall är säker på är att jag kommer ha en fin kväll med min fina, något annat existerar inte!

Ha en fantastisk kväll ni med, oavsett om det blir party eller chillkväll på soffan :)

/S.H

FREDAG KVÄLL

Nu sitter jag i lägenheten och har precis förberett pannkakssmet, fixat håret och sjungit lite i väntan på att Emma ska komma :) Vi ska somsagt äta sjuuuukt mycket pannkakor ikväll och sedan ska vi fixa iordning oss för våran allra första utgång i Oslo!

Jag har även passat på att ta lite bilder av lägenheten. Dock är inte kvalitén på bilderna så bra då dom är tagna med webcamen ;) Digitalkameran är på laddning inför kvällens festligheter! Här kommer hursomhelst lite bilder av lyan där jag bor:


Mitt rum


vardagsrummet


köket (ful vinkel, men aja)

Då har ni sett lite utav mitt boende :) Jag kommer nog lägga upp fler bilder som är tagna med bättre kvalité någon annan gång, så får ni se ordentligt!
Nu kom Emma, så det är dags att tagga till :D Ha en fin kväll!

/S.H


PLANS OF THIS WEEKEND!

Godmorgon! Då gårdagen blev en ganska tidig kvæll trodde jag att jag skulle vara ordentligt utvilad nu, men det var precis lika jobbigt att gå upp ur sængen som alla andra morgnar denna veckan. Jag blev væl kanske inte gladare nær jag såg att det snøat under natten... pust.

Men, trots min trøtthet och hat till snø och kyla ær jag faktiskt på rætt bra humør æven idag, Jag har næmligen roliga planer till helgen :) Om ca en timme ska jag åka till jobbet, men idag tænkte jag faktiskt sluta ordinarie tid och inte jobba øver som alla andra kvællar. Æven min kæra kollega Emma ska sluta kl 16 som jag.
Sedan ska jag hem før att hinna duscha och lite så, sen kommer Emma hem till mig och vi ska tillsammans laga norges fetaste pannkakstårta till middag!! :D
Efter middagen ska vi fixa oss och sen blir det att inviga våran førsta utgång i Oslo! Det blir att slå klackarna i taket då min plånbok gapar tomt før baren, men nog ska jag ha lika kul før det ;) Så ikvæll blir det alltså party och imorgon på dagen har jag funderat på att antingen gå på någon grupptimme på SATS eller ta en promenad i den turistlockande Frogner-parken som ligger ett stenkast från min lægenhet.


Jag hittade en bild på Frogner plass på google. Hær bor jag!


Såhær ser min gata ut (dock ær fotot taget så byggnaden som jag bor i ær bakom fotografen).

Imorgon kvæll ska jag somsagt åka hem till Sebbe igen då han har førberett en øverraskning... gissa vem som ær gaaalet nyfiken på vad det kan vara?! Jag blir nog glad hursomhelst då att bara umgås med denna ælskade mænniska gøra mig høg av gjædje!

Nu ska jag få i mig lite frukost och sen blir det att åka till jobbet, ha en bra dag! (En extra hælsning till min ælskade och fina mamma som jag saknar lite idag)!

/S.H

VI HAR LAGAT MATEN HEEELT SJÆLVA...

...*Not*.
Efter en lika tuff dag på jobbet som igår tog jag bussen hem till min ælskade i bekkestua :) Vi skulle laga mat ikvæll och gick runt på coop før att handla det vi skulle æta.
Sebbe: Vi gør något enkelt.
Jag: Som typ kycklingfilé med ris och currysås?
Sebbe: Nej, något enkelt!
Jag: Spagetti med køttfærssås?
Sebbe: Nej, vi tar dethær...
(så plockar han ner en låda med færdigmarinerad kycklingbrøst som værms på i ugnen på 20 min och pulversås man blandar med vatten). Sweet! ;) haha. Men det blev riktigt gott!
Just nu sitter vi nere på hans rum. Han spelar ett nyinkøpt TV-spel och jag passar på att blogga :)
Jeg og min kjæreste <3
Snart ær det læggdags då vi båda ska upp tidigt imorgon på jobb och simtræning. Det kænns verkligen så underbart att jag faktiskt kunde flytta till Norge och att vi nu kan gøra exakt det vi strævade efter, bara ses nærsomhelst nær vi kan! Vi ses bara før en liten stund en kvæll mitt i veckan, men det betyder så himla mycket før mig. Jag kan inte sætta fingret på det, men det ær bara så himla mysigt!
Nu ær det dags att krypa ner i sængen med en mycket varm, gosig och kærleksfull person... hørs imorgon!
/S.H

SHEMALE? JAG?

Godkväll :) Efter en hektisk dag på jobbet och ett ordentligt ShapePulse pass på SATS med Emma sitter jag äntligen nyduschad och mätt i soffan och degar framför fejjan en stund. Arbetsuppgifterna på jobbet denna månad är verkligen inte lätt. Vi ska liksom bygga upp och fylla ut varor i hela butiken och tro mig, det är måååånga lådor som ska packas upp. Mina arbetskläder är väl inte superfancy heller... Rejäla snickarbyxor, en fleecetröja och en fickkniv i byxan... tror jag håller på att bli en man. (I skrivande stund ropade Mona på mig och ville ha hjälp till att sätta på tvättmaskinen som såg ut som att inte ha någon ström, så då gick jag in i min numera vardagliga mansroll och lyckades på något vänster få igång den efter att ha kollat kablar och knappar, HAHA).

Jag jobbar alltså väldigt hårt och har verkligen försökt visa framfötterna på jobbet och det verkar ha lönat sig rätt bra... ;) Då alla arbetsuppgifter är lediga och ska placeras ut på oss nya ansatta har jag jobbat hårt för att ha störtsta möjliga chans till något jag gärna skulle vilja ha. And guess what? Jag har blivit ansatt som chef för textilavdelningen, dvs kläder, skor, tyger och textiler för inredning!! :D Nu jävlar hörrni, det har stormat motvind på mig längs min väg till denna flytt, men nu börjar vinden äntligen vända känner jag. Tackar gudarna för det!

Har jag förresten nämnt att Mona (som är en av mina "sambos") är spa-terapeut och driver en egen skönhetssalong här i Oslo? En fördel med det är att hon ofta beställer in nya produkter och behandlingar och måste testa dom innan hon säljer dom. Och när jag kom hem i måndags presenterade hon en nybeställd behandling som ska ge permanent böjda ögonfransar. Vem tror ni volonterade sig frivilligt som försökskanin? ;) Haha. Självklart är dessa grejer testade innan, det är mest för att Mona ska prova att utföra behandlingar innan hon gör det på salongen. Så nu tittar mina ögonfransar rakt upp och ska göra det i upp till 8 veckor :) Yey!

Nej nu ska jag sova. Imorgon blir det ännu en tuff dag på jobbet, men sen senare ska jag få göra något jag längtat efter sen i söndags... träffa min älskade, finaste, underbaraste Sebastian <3

Godnat!

/S.H


NEW LIFE OF STEFFI, BIG UPDATE!

Herremin, vad mycket jag har haft för mig under min första vecka som nyinflyttad i Oslo! När jag gick i skolan kunde jag bara inte förstå hur mina föräldrar alltid klagade på att dom var så trötta på kvällarna, hade så mycket att tänka på efter jobbet osv eftersom att jag tyckte att det var mest synd om mig med först skola och sen läxor till sent på kvällen. NU förstår jag dock var min älskade mamma menade.
Misstolka mig inte, att gå i skolan är ett riktigt hästjobb, men det blir inte mycket lättare när man gått ut skolan och ska ut i arbetslivet och växa upp. Nu ska man plötsligt hinna med att tvätta, sköta hussysslor, handla mat, laga mat (iallafall försöka ha ork till att laga bra och nyttig mat), fixa norskt personnummer, bankkonto, skattekort, jobba övertid, träna, träffa Sebbe + nyvunna vänner och... blogga? :P haha. Nejmen jag går upp kl 06.00 på morgonen, åker till jobbet, jobbar minst 8 timmar/dan, åker direkt till SATS för att träna, kommer hem och duschar och lagar mat och sen blev klockan 22.00 och då slocknar jag i sängen.
Nu vet ni hur jag har det, och vet ni vad? I love it.

Så, jag vet att många av er därhemma undrar hur jag har det och hur saker går, så hoppas ni fick en liten insyn om allt det i texten ovan. Här kommer iallafall planerna för denna vecka (mest så jag ska komma ihåg allt jag ska göra, haha):

Måndag: Ledig från jobbet. Fixa bankkonto, norskt personnummer och skattekort. Träna Afrodance på SATS med Emma.
Tisdag: Jobba 09.00-17.30, träna spinning på SATS.
Onsdag: Jobba 09.00-19.00, ev träna lite i gymmet på SATS.
Torsdag: Jobba 09.00-19.00, kanske träffa Sebbe? :)
Fredag: Jobba 09.00-19.00, chillagunilla med mina arbetskollegor eller sambos?
Lördag: Ev Jobba på dagen, hem till Sebbe på kvällen då han har planerat in en överraskning till mig.. :)<3
Söndag: Träna, Sova.

Nu lite om jobbet :) under förra veckan jobbade jag, tillsammans med 3 andra nyanställda, i en befinnande europris-butik strax utanför Oslo då butiken vi ska jobba i är under uppbyggnad. Men från och med denna vecka börjar alla anställda jobba i den nya butiken, så idag fick jag för första gången träffa alla mina nya arbetskamrater då även dom jobbat i andra butiker tillsvidare :) Men dom jag jobbat med under förra veckan är Emma (supersöt tjej på 19 år, svensk och kommer från Örebro), Joanie (asskön brud från Göteborg, 21 år tror jag) och Armin (trevlig, 24 år gammal gutt som nyligen har flyttat från Bergen till Oslo). Vi har verkligen byggt upp en avslappnad och rolig stämmning på kort tid och jag är väldigt glad över att vi träffats! :)

Nej nu ni... det tog mig 40 min att skriva allt detta och nu är jag riktigt trött, haha. Så jag måste nog gå och sova, så hoppas jag att jag har ork att blogga imorgon. Godnatt, mina kära!

/S.H

EN KVELD MED DEN JEG ELSKER



Etter en rolig dag skal jeg nå kose meg med min kjæreste :) Han kom nyligen in med litt chips, is og vann... så søt! Så jeg vil bare ønske er en koselig kveld, før det skal jeg ha!

/S.H

LØRDAG

Hei!
Nå når jeg bor i Oslo må jeg lære meg at både skrive å snakke norsk, så ibland skal jeg blogge på norsk og ibland på svensk :) Jeg er ikke så flink til å skrive på nork akkurat nå, men etter at jeg har øvet i noen uker skal det nog gå bedre.

Igår kveld drog jeg hjem til Sebbe på middag og sov øver til idag, så idag morges blev jeg med til SATS i sølyst på timen "Energy" sammen med Sebbes mor og lillesyster :) Det hvar kjempegøy, men nå er jeg skikkelig sliten! Jeg har ikke trent aktivt på hele 2 uker mens jeg hvar i Sverige, så nå føler jeg meg litt trett i kroppen min, haha.
Nå skal jeg i hvertfall begynne med og trene hver dag igjen, fordi jeg har boket ulike timer hver dag i neste uke :)

Akkurat nå sitter jeg i Sebbes rum og blogger mens Sebbe hjelper en venn fra svømmingen med fysiklekser.
Siden skal jeg og kjæresten min dra til Sandvika Storsenter å lete etter skor til honom ettersom dem han bruker nå er ødelagda, så nye skor er noe han virkelig trenger!


Senere skal jeg och Sebbe dra til SandvikaStorsenter :)

Jeg hvet ikke hvordan mye dere kjønner av det jeg skriver, men jeg håper dere skal kunne kjønne noe. Norsk er ikke så ulikt svensk, men det kan godt vare vanskeligt! ;)

Ha en fin dag så høres vi mer ikveld. Ellers blogger jeg mer imorgen :) Ha det!

/S.H

GOD MORGON, OSLO!

Då det har varit lätt hektiskt under mina första dagar i Oslo har jag inte haft ork eller tid att blogga, men nu börjar saker lugna ner sig så jag kan börja komma igång så smått :)

Det blir ett kort inlägg just nu då jag måste skynda mig inför jobbet, men jag kan säga att jag just nu sitter och äter frukost och ska alldeles strax ta bussen mot jobbet. Efter jobbet ska jag till skatteetaten för att kolla vart dom har skickat iväg mitt norska personnummer och skattekort jag skule ha fått i tisdags, och sedan eventuellt vända mig mot posten för hjälp. Sedan, senare ikväll siktar jag på att hinna träna lite på SATS :)

Nu måste jag dra, bloggar ikväll!

/S.H


RSS 2.0