INSPELNING AV GRAVITY

I fredags spelade jag och Linnea in halva "Gravity" på logic. Låten är väldigt svår på piano, så därför blev det bara halva denna gången :) Andra halvan spelar vi in första måndagen veckan efter höstlovet så det också låter lika bra som den första delen av låten. Linnea gjorde verkligen ett toppenjobb och det låter helt fantastiskt! :)
/S.H

LÅT 1 - KLAR!

Idag på projektarbete-lektionen spelade jag och Kim in det sista på gitarren och grovmixade vissa saker på "Realize" för att det skulle låta någorlunda :) Är helt otroligt nöjd med inspelningen och kan knappt vänta till jag ska lägga på sången och mixa färdigt allting!

Nästa låt att spela in är "Gravity" och halva den ska spelas in nu på fredag... can't wait!

/S.H

INSPELNING AV REALIZE!

denna eftermiddag/kväll har jag, Linnea och Kim spelat in "realize", vilket gick asbra! :) Det låter helt grymt om allting och vi hann även spela in en liten slaskig röstinspelning på mig för att se att hela kompet flöt på. Vilket det gjorde :) Har så underbara kompare alltså! Gifflar åt vi också så det bara skrek om det.
Tack så mycket för en lyckad inspelning!!


Kim är redo att köra!


Jag klurar på Logic...


Haha dont even ask... ;)

/S.H


REP!

Yeas, idag på lunchen ägnade jag, Kim och Linnea lite tid till att repa lite på "realize" och det gick jättebra! :) Dom är så duktiga! Vi har bestämt att vi ska ha både gitarr, piano och synthmattorna med på låten för lite extra "umf" i allt det lugna och fina :) Det blir jättebra.

Jag har nog glömt nämna att jag finns med i vissa hörn i Annas projekt. Jag dansar och körar på olika partier och det har jag även hunnit med att repa på idag. Många bollar i luften, men sålänge det är om musik är det bara kul tycker jag!

/S.H

STUDIO - BOKAT!

Igår satt jag och planerade exakt vilka dagar vi spelar in vilket instrument, så nu har jag bokat studion några eftermiddagar/kvällar i några veckor framöver ;) Ett exakt schema på vem som spelar in vilken dag, tid och låt har jag delat ut till mina kompare, så nu börjar saker ta form här! Vi börjar redan i övermorgon på torsdag med att spela in piano och gitarr på "realize" och nästa fredag ska jag och Linnea spela in första delen av "Gravity" och andra delen på måndagen veckan efter höstlovet. Detta pga att låten är svår att spela och sträcker sig över flera notblad... Så jag är mycket tacksam över att Linnea ställer upp på dethär!
Igår övade vi lite på "gravity" tillsammans med både sång och piano då låten verkligen kräver ett samspel mellan båda parterna eftersom det kommer mycket pauser och sådant. Vi fortsatte sedan även inne på min Inså så Maria kunde coacha oss båda, och jag är jättenöjd med Linneas prestationer! :)

Nu när jag sjungit mycket på låtarna (kanske minst på "did you get my message" då det är en duett) så ska jag nu börja med att fånga inspiration till mitt skivomslag; vilka färger? Hur ska mitt uttryck på bilden vara?
Någon som jag däremot vet är att baksidan av skivomslaget ska innehålla låtlistan och alla medverkandes namn. Jag ska nog också skriva något kort och personligt på insidan av omslaget, även en tacksägelse till alla medverkande, för utan dom - ingen skiva! ;)
Just nu har jag projektarbete som lektion i skolan och ska därför börja leta inspiration på skivomslag på nätet!
/S.H

I FULL GÅNG!

Det går bara bättre och bättre nu, jag har har sjungit på låtarna och börjar få en struktur över dom och mina kompare har fått alla ackord och tidpunkt på när dom ska spela in.
Jag har bokat studion i skolan på torsdag nästa vecka och då ska gitarren och synth-mattorna spelas in på "realize - colbie caillat". Pararellt med den jobbar vi på Jason Mraz låten "did you get my message".
Linnea och Kim har kollat på båda låtarna tillsammans och diskuterat om hur det ska låta, så båda låtarna är i rullning :)
Imorse när jag kom till skolan hörde jag också låten "Gravity - Sarah Bareilles" genom väggarna och det var Linnea som satt och spelade den på sin inså, då blir man glad alltså! Att dom övar och engagerar sig :) Hon har också bestämt sig för att spela låten på hennes uppspel och hon ville att jag skulle sjunga till, så klart man ställer upp tillbaka! :)
Jag har också hunnit arra klart en del i Jason Mraz låten där det kommer in mycket stämmor, vilket jag antagligen klarade ganska bra då Agneta kunde bekräfta att jag lyssnat rätt! Yes!
/S.H

RSS 2.0