BACK ON TRACK!

Yes, äntligen känns det som att jag är påväg någonstans! Agneta var så snäll och hjälpte mig att planka låtarna redan idag, så imorgon kommer jag kunna ge ut arren till mina underbara kompare :) Jag har även skickat ut en tidsplan på när just deras instrument ska spelas in, så dom förbereder sig ordentligt.

Nu ska jag sjunga vidare på Gravity och Fairytale!

/S.H

MYCKET ATT GÖRA

Nu har jag precis haft ännu en lektion med projektarbetet. Jag har precis hittat tillbaka från en svacka jag haft, jag har inte riktigt känt att jag kommit igång och arren jag hittade var helt fel på låtarna, så jag har hittills bara gett ut "gravity" till Linnea, så en låt börjar iallafall ta form.
Dom andra tre låtarna håller på att arras om nu med hjälp av Agneta (taaaack!!) och sen ska dom ut till komparna innan denna veckans slut förhoppningsvis. Imorgon ska jag och Linnea repa på "gravity" och på måndag nästa vecka ska hon vara med och spela den på min inså så Maria kan hjälpa oss om ev svårigheter dyker upp.

Tillbaka till denna lektions arbete; Jag lämnade in min projektplan förra veckan och idag fick jag feedback på den. Det var tydligt att jag behövde utveckla vissa saker för att få planen lite tydligare, så jag har skrivit vidare på min projektplan och det som återstår är att skriva rent det på datorn.
Nu när jag också skrev en ordentlig tidsplan med deadlines och datum insåg jag hur mycket som måste hinnas med, jag är därför lite stressad, men följer jag planen så ska det gå bra... jag måste bara vara väldigt fokuserad!

Jag har även kollat upp att det går att föra över låtarna från logic 9 till logic 8 ifall det skulle behövas, Speciellt mixade filer behöver

SÅNGEN

Nu känns det som att jag äntligen börjar komma igång med låtarna då två av låtarna snart är färdigarrade (det var mycket fel i dom ackord jag hittade först) och jag har nu börjat fokusera på min insats under inspelningen... nämligen sången!
Idag när jag hade inså sjöng jag vidare på en av låtarna "gravity" och det gick bättre med känslan i låten och sånt :)

/S.H

ARR AV DUETT!

Nu har jag precis avslutat en lektionstimme i projektarbete och jag har hunnit arra och ordna duetten "Did you get my message - Jason Mraz" som jag ska ha med på skivan.
De var inte direkt lätt att bestämma vem som ska sjunga vad då Oscar inte är här och kan prova hans delar... menmen, Mitt projekt, jag bestämmer ;) Men klart att jag måste ändra lite om några toner blir helt omöjliga för honom att ta. Vi får prova ikväll efter skolan helt enkelt.
/S.H

LYSSNA, PROVA, BESTÄMMA

Det är exakt vad jag gör just nu. Jag lyssnar på mina låtar, provar tonarten, ändrar och bestämmer nya tonarter.
Jag ska ha sånglektion direkt efter dethär och det är ju jättebra för då kan jag prova dom nysatta tonarterna fullt ut och få hjälp av min sånglärare Maria ifall något skulle vara tokigt.
Det är dock extra knepigt att bestämma en tonart för duetten då killar inte har riktigt samma register som tjejer, men jag får sätta en tonart som passar mig nu och sedan meddela Oscar så han får prova den sen.
Jag har även dragit ut alla ackord och kollat att dom är rätt, så har sprungit mycket framför pianot och datorn för att lyssna och jämföra ;) Lite krångligt, men vad gör man inte?
Jag tänkte iaf ge ut ackorden efter min sånglektion då jag är helt säker på att allt är rätt med tonart och allt, så nu är det inte långt ifrån inspelning av instrument! Jag tänkte börja med pianot, nämligen "gravity" och "fairytale" innan jag drar vidare med dom andra två låtarna.
Jag tror det kan vara bra att ha två låtar igång samtidigt så man har något annat att gå till ifall man kör fast i den ena låten, så kan man gå till den andra medan man löser den första ;) hoppas ni förstod vad jag menade, haha.
Det börjar kännas lite nu att man är ensam med sitt projekt, man blir lite pressad och har lite ångest för om man kommer klara av arbetet eller inte. Därför har jag pratat ihop mig med Pia, en tjej i min klass som också spelar in ensam, så vi ska ta hjälp av varandra med själva inspelningen på logic. Slår våra kloka huvuden ihop som man brukar säga ;) Så det känns mycket bättre iaf och lugnar ner mig en aning.

/S.H

UTSKICKAD INFO!

Sådärja. Just nu har vi projektarbete i skolan och jag har precis mailat ut ett infomail till mina kompare om vilka låtar som ska spelas in och vilka som är med på vilken låt :)
Jag bad dom även att lyssna in låtarna för att "lära känna dom" och lyssna om sitt instrument bör vara akustiskt eller el på vissa av låtarna.
Ska nu börja dra ut ackord och kolla efter plankningar så komparna får låtarna i rätt tonart osv.
/S.H

KORT UPPDATERING

Hej igen!
Idag hade vi projektarbete i skolan och då hann vi alla som ska spela in lägga upp ett någorlunda schema inspelningsrummen/studion och när vi skulle spela in trummorna då vi kom fram till att det är lättast att göra det i samma veva när trummickarna ändå är uppsatta. Vi kom fram till att inspelning av trummorna kommer vara under ca v. 41-42.

Jag har också nu valt att bara ha mina 4 låtar på skivan som jag skrev i inlägget innan, då det redan krävs mycket jobb och jag vill hellre att mitt resultat ska luta åt kvalitét istället för kvantitet!

Annars har det inte hänt mycket mer... jag ska nu börja lära in mina låtar ordentligt och skicka ut information till mina kompare och sedan sätta mig ner och börja arra och dra ut ackord :)

/S.H

INTRODUKTION OCH PLANERING

Hej!
Jag går på Stockholms estetiska gymnasium med inriktning musik/sång och kommer nu under hösten -09 börja på ett projektarbete i skolan. Jag kommer skriva om detta arbete under perioden så att jag själv och andra kan läsa om vad jag gör och hur allt går :)

Mitt projekt är att spela in en skiva på 5 låtar och jag har redan kommit en bit på vägen gällande planering då det är en hel del att tänka på. Jag har iallafall nu fixat ihop ett band som består av några duktiga musiker i min klass och dom ska alltså hjälpa mig att spela in sina instrument på musikdataprogrammet Logic 8 som vi har i skolan under den närmsta tiden.
Min tidsplanering har jag lagt upp somså att musikbakgrunderna ska vara färdiginspelade när projektveckorna börjar, då jag ska spela in min sång i en "hemmastudio" hos min pojkvän i falkenberg. Där kommer jag använda mig av Logic studio 9. Anledningen till att jag väljer att spela in där är att studion i skolan kommer vara väldigt uppbokad under veckorna och jag vill verkligen ha tid till att sjunga in låtarna så jag blir nöjd.
Sedan har vi också mixningen. Jag vill i första hand mixa själv, men kommer eventuellt sedan få hjälp av en seriös musiker i falkenberg som jobbat väldigt mycket med inspelningar då han bl.a själv skriver egna låtar.

Jag har börjat välja ut låtar till min skiva och änsålänge står dessa på listan:
Sarah Bareilles - Fairytale
Sarah Bareilles - Gravity
Jazon Mraz - Did you get my message
Colbie Caillat - Realize

Ännu fattas alltså en låt och jag vet fortfarande inte vad jag ska välja. En sak är iallafall säker och det är att jag vill att det ska vara en lite mer uptempo-låt! ;)
Så om någon har några tips på bra uptempo-låtar så får ni gärna lämna en kommentar med låtens namn och/eller artist så har ni hjälpt mig mycket!

/S.H


RSS 2.0