INTRODUKTION OCH PLANERING

Hej!
Jag går på Stockholms estetiska gymnasium med inriktning musik/sång och kommer nu under hösten -09 börja på ett projektarbete i skolan. Jag kommer skriva om detta arbete under perioden så att jag själv och andra kan läsa om vad jag gör och hur allt går :)

Mitt projekt är att spela in en skiva på 5 låtar och jag har redan kommit en bit på vägen gällande planering då det är en hel del att tänka på. Jag har iallafall nu fixat ihop ett band som består av några duktiga musiker i min klass och dom ska alltså hjälpa mig att spela in sina instrument på musikdataprogrammet Logic 8 som vi har i skolan under den närmsta tiden.
Min tidsplanering har jag lagt upp somså att musikbakgrunderna ska vara färdiginspelade när projektveckorna börjar, då jag ska spela in min sång i en "hemmastudio" hos min pojkvän i falkenberg. Där kommer jag använda mig av Logic studio 9. Anledningen till att jag väljer att spela in där är att studion i skolan kommer vara väldigt uppbokad under veckorna och jag vill verkligen ha tid till att sjunga in låtarna så jag blir nöjd.
Sedan har vi också mixningen. Jag vill i första hand mixa själv, men kommer eventuellt sedan få hjälp av en seriös musiker i falkenberg som jobbat väldigt mycket med inspelningar då han bl.a själv skriver egna låtar.

Jag har börjat välja ut låtar till min skiva och änsålänge står dessa på listan:
Sarah Bareilles - Fairytale
Sarah Bareilles - Gravity
Jazon Mraz - Did you get my message
Colbie Caillat - Realize

Ännu fattas alltså en låt och jag vet fortfarande inte vad jag ska välja. En sak är iallafall säker och det är att jag vill att det ska vara en lite mer uptempo-låt! ;)
Så om någon har några tips på bra uptempo-låtar så får ni gärna lämna en kommentar med låtens namn och/eller artist så har ni hjälpt mig mycket!

/S.H


Kommentarer
Postat av: Anna

Har du mailat den här adressen till Agneta, magnus och Johan? :)

2009-09-03 @ 13:16:29
URL: http://annakanna.blogg.se/
Postat av: Magnus

Kul att du kommit igång Steffi!

Magnus

2009-09-03 @ 14:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0