MIXMIXMIXMIX

Åhhh vad jag nästan får skavsår i öronen nu då jag lyssnat på mina tre projektlåtar exakt hela dagen! :P Jag har alltså ägnat denna dag åt att mixa och har blivit helt klar med "gravity", Yes! Så den är bouncad och klar. Just nu håller jag på med "did you get my message" och det är ett riktigt jobb för att få den att låta som jag vill. Men det är bara att fortsätta och lyssna om och om igen... "Realize" Har jag kommit halvvägs med när det gäller mixning, så den börjar också bli på G nu! Imorgon ska jag mixa hela dagen igen och sen är min plan att kunna lägga över låtarna på skivan helst imorgon kväll, annars absolut senast tisdag morgon då jag åker tisdag kväll!
/S.H

SNART...

Igår lyckades jag och Oscar sjunga in allt på "did you get my message", så nu återstår massa mixning! :) Jag har pga min förkylning och tidspress bestämt att inte spela in "fairytale" då jag inte känner att jag hinner göra det. Jag vill hellre ha tid till att mixa låtarna bra och få dom att låta som jag vill istället för att mixa dom lite halvt för att hinna spela in en fjärde låt. Hellre kvalitet istället för kvantitet. Så "fairytale" är struken från listan!
Idag ska jag mixa på "did you" och det ska jag även göra imorgon. På måndag och tisdag ska jag fixa det absolut sista och sedan lägga över låtarna på CD! :) Jag ska även kontakta Birgitta som hjälper mig med skivomslaget så hon kan skriva in låtlistan på baksidan! Åh jag börjar närma mig ett slutresultat här.... ;)
/S.H

NEEEEJ!

Imorse när jag vaknade kände jag tydligt att jag håller på att bli sjuk. Jag har ont i huvudet, är täppt i näsan och är hes. Känns verkligen inte kul då det inte passar just nu när jag håller på att spela in!
Jag har iförsig sjungit in 3 av 4 låtar nu, så det är bara "fairytale" kvar nu. Men helt ärligt alltså... jag får vänta och hoppas på att min röst låter bättre igen innan jag börjar med den, för just nu låter det verkligen inte bra när jag försöker sjunga lite. Så jag får ägna mig åt mixning idag igen och så får Oscar sjunga in hans delar på "did you get my message".
/S.H

UPPDATERING

Igår var jag somsagt "ledig" från mitt projektarbete, men jag mixade ändå lite med trummorna i "did you get my message". Just nu håller jag på att sjunga in "Gravity", men tar en liten paus så jag får lite ny energi :)
Annars var det inte så mycket mer jag skulle skriva just nu... det är 5 dagar kvar tills jag ska åka till Stockholm igen, så egentligen är det inte bråttom, men jag känner mig ändå stressad. Det är väl så det ska kännas kanske? :P
/S.H

2 DAGAR

Måndag:
Idag jobbade jag jättemycket med "did you get my message" gällande mixning och började även att spela in hälften av sången då det är en duett :) Det gick bra, men jag tror att Oscar (som sjunger duetten med mig) ledsnade ganska snabbt efter att ha förstått hur petig jag är på hur soundet ska vara, hehe. Men det gick bra tillsist, även om tonarten kanske blev lite hög för honom.
Tisdag:
Jag började direkt med "Realize" för att inte tröttna helt på "did you...", det känns bättre att hålla på med två låtar samtidigt så man kan växla beroende på vad man känner för. Jag sjöng in hela "realize" idag vilket känns jätteskönt! Jag har även mixat den (faktiskt utan alltför mycket hjälp, så jag kan inte vara mer glad nu när jag faktiskt inser att jag inte är så jättedålig på logic!). Så praktiskt taget är "realize" helt klar, det enda som jag vill att någon duktig mixare ska kolla lite närmare på är basen då jag nästan är helt säker på att gainen varit för hög under inspelningen, för den slår över och blir...jobbig? om man nu kan säga så :P
Efter "realize" fortsatte jag med "did you get my message", och sjöng in alla mina delar förutom dom sista takterna där det är många röstinspelningar på varandra. Det får jag ta tag i på torsdag, eftersom jag imorgon bestämt mig för att göra annat och koppla bort lite så man inte blir helt överjobbad. Jag sitter verkligen framför logic hela dagarna 8 timmar i sträck! Trodde aldrig att det skulle vara såhär mycket jobb med en inspelning, men jag inser nu hur mycket tid det faktiskt tar. Inte för att jag är negativt inställd till mitt val av projekt, men någon måtta får det vara med att vara superduktig och tycka att allt är toppen hela tiden! haha.
/S.H

KATASTROF OCH MIXNING!

Igår eftermiddag anlände jag hit till Falkenberg där jag ska spela in mina projektlåtar! Till att börja med skedde en liten incident igår när jag skulle kolla att allt var som det skulle med låtarna på min USB. Jag upptäckte att hela inspelningen av "gravity" inte fanns sparad, utan bara hälften! Först hade jag panik och var gråtfärdig, men jag har pratat med både Linnea och Kim så dom kan skicka hela versionen som antagligen ligger i datan i studion. Jag får hoppas av hela mitt hjärta att den ligger där då det tyvärr händer att folk raderar inspelningar. Om olyckan skulle vara framme så har Linnea lovat att spela in den sista delen som inte kom med och skicka den till mig! Så jag har alla gudar i världen att tacka om det skulle gå!
Idag har jag iallafall fokuserat på "did you get my message" och har börjat mixa den. Tamburinen lades till, pianot mixades, gitarrerna blev volymjusterade och eftersom basen slår över och nästan rundar på vissa delar kommer den behövas spelas in på nytt. Jag kommer då använda mig av en synth och har idag provat ut några ljud och velar mellan Logics "reggae" och en annan lite poppigare som jag inte kommer ihåg namnet på.
Imorgon börjar alltså inspelningen av sången på "did you get my message" och förhoppningsvis hinner jag börja lite på "Realize" också.
Det var allt för idag!
/S.H

SKIVOMSLAGET!

Nu när bakgrunderna till låtarna är till stor del klara har jag börjat fokusera på skivomslag och fodral mm.
Igår fotades jag för skivomslaget och jag blev jättenöjd med bilderna! :) Ett namn på skivan har jag också tänkt ut. Eftersom att låtarna är covers ville jag att det skulle framgå på något sätt utan att verka för avståndstagande från själva musiken, så det tog ett tag innan jag kunde komma på något som överhuvudtaget skulle kunna tänkas passa, haha. Tillsist så valde jag att det ska stå "Stephanie Hansson - this is my voice" på CD omslaget och det känner jag mig bekväm i :)

Jag åker ju till falkenberg på lördag, så jag ska planera in ett besök på någon affär som säljer "tomma" skivor och CD-fodral redan på söndag så jag verkligen inte glömmer bort det!
Det känns så himla kul att jag snart är på stadiet där jag börjar spela in sången på låtarna! Är jättepeppad på det!

/S.H


3 AV 4 LÅTAR KLARA!

Sådärja! Inspelning av basen gick jättebra i måndags och trummorna som började strula har fixats till igen med hjälp av Kim :) Nu är alltså bara fairytale kvar att fixa. Vilket känns lite stressande, men snäll som Agneta är, ska hon hjälpa mig med att spela in den eftersom varken Linnea eller Frida hann kolla på den (inspelningen skulle varit idag). Så lite synd, men ändå tur att Agneta hjälper mig, puh! :)
Vi har löst det såhär: om hon inte hinner spela in den innan fredag så ska jag spela in sången iallafall till en karaokeinspelning. Sedan när jag är tillbaka i Stockholm så lägger hon antingen på ackord till inspelningen eller spelar helt från början till min sång. Lite klurigt, men det är den enda lösningen på problemet och jag är somsagt hur tacksam som helst för den hjälp jag får!
Nationella prov i Engelska B kommer även i kläm eftersom jag är borta och därmed kanske missar ett moment. Men jag och Maggan håller på att kolla upp om jag kan göra provet med någon klass i falkenberg så jag slipper missa det! Hoppas det går....
/S.H

FIX

Just nu har vi eget arbete, så jag passade på att fixa till "realize" lite med trummloopen, så den kommer in när den ska och så. Ändå inser jag nu att det kanske hade låtit bättre om Sebbe hade spelat in ett riktigt spår istället då det under sticket blir pauser med trummorna och lite extra fills med cymbaler... men jag får helt enkelt försöka lösa det med loopar och sådant på egen hand eftersom att studion är helt uppbokad :/ Lite synd, men jag tror inte att det kommer låta dåligt iallafall. Det blir bara en lite krångligare krångligare väg till det färdiga resultatet.
/S.H

SNART KLAR...

Nu är trummorna inspelade på "did you get my message" och det låter galet bra enligt mig! :)
Härnäst är det basen som ska spelas in på "gravity" och "did you...", och det ska göras redan nu i eftermiddag.
Så om allt går som det ska, så ser det ut såhär vid denna dagens slut:
Gravity: Klar!
Did you get my message: Klar!
Realize: Klar!
Fairytale: Inspelning på onsdag.
Som man ser, så är snart allt klart och det känns enormt skönt att känna sig i fas och vara hyfsat lugn då jag åker till falkenberg på lördag för att spela in sången :) Det enda som jag kanske är lite orolig för är "fairytale" då den inte är inspelad och måste absolut sättas på en kväll då det inte finns fler lediga tider i studion efter det... så lite magknip på det. Men jag försöker hålla mig lugn då det inte finns en anledning till att stressa upp sig på sådant som inte ännu inträffat ;)
/S.H

DID YOU GET MY MESSAGE

Igår eftermiddag förberedde jag och Sebbe inför tuminspelningen på "did you get my message" :) Vi flyttade över det blå trumsetet från Rock2 till Rock1 och micade upp det, så idag är det bara att spela in!
Kim ska vara med och hjälpa till ifall problem skulle uppstå, detta är ju ändå första gången jag spelar in trummor så det kan ju gå lite hursomhelst om jag skulle vara ensam idag :P haha. Men Kim är jätteduktig och Sebbe är en grym trummis så det ska nog gå bra och förhoppningsvis sätter vi allt idag. Eller rättare sagt: vi måste sätta allt idag då det inte alls är långt kvar tills jag åker iväg och spelar in sången. Men studion är bokad från kl 15 och frammåt, så det ska nog allt gå bra :)

På lunchen idag ska jag och Linnea spela in det absolut sista på "Gravity", så när det är gjort har jag 2 låtar helt klara. Här är en liten överblick på vad som är gjort och vad som finns kvar att göra:

"Realize" - Klar!
"Gravity" - Det sista ska spelas in idag, sen är den klar.
"Did you get my message" - Piano och Gitarr klart. Trummor sätts idag och Bas nästa vecka, sen är låten klar.
"Fairytale" - Bara piano på denna låt, spelas in nästa vecka.

Jag känner ändå att jag ligger bra till änsålänge, hoppas bara att jag känner likadant efter dagens inspelningar!

/S.H

MER INSPELNING

Oj, vad jag uppdaterar dåligt, måste skärpa mig! I torsdags och fredags spelade jag, Kim och Linnea in gitarr och piano på "did you get my message" och det gick hur bra som helst! :) Jag måste ännu en gång även säga hur glad jag är för att jag hela tiden känner mig mer och mer hemma med logic och inspelning.

Nästa vecka blir det trummor!

/S.H

INSPELNING AV GRAVITY DEL 2

Igår kväll spelade jag och Linnea in nästan hela "Gravity". Vi hann inte hela, men vi ska spela in resten på onsdag (imorgon) efter hennes insålektion där hon kommer spela den så det om möjligt kan låta ännu bättre på inspelningen ;)
Igår var det också bara jag och Linnea i studion, så jag fick förlita mig helt på mina kunskaper och på bara denna korta tid under mitt projektarbete känner jag redan att jag har lärt mig ett och annat i logic mm. Så det känns kul!

/S.H

RSS 2.0